machtsmisbruik

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #4614

  Ik ben penningmeester en samen met de voorzitter vormen wij het bestuur van onze VVe. Nu heeft de voorzitter mij, zonder overleg, bij de KvK uitgeschreven als bestuurder. Is dit een vorm van machtsmisbruik door de voorzitter? En zo ja, welke stappen zou ik kunnen ondernemen.

  #4615
  William
  Deelnemer

   Hoi,
   Machtsmisbruik zou ik niet willen zeggen, uiterst vreemd is het wel. Een bestuurder kan alleen door de vergadering ontslagen worden, of je kunt jezelf terugtrekken.
   Heb je al om een nadere toelichting bij de voorzitter gevraagd?

   #4616

   Dat vond ik ookal. Op dit moment heb ik de stukken bij de KvK opgevraagd die deze wijziging zouden rechtvaardigen. Maar navraag doen wordt moeilijk omdat we op een punt zijn aangekomen waarbij we eigenlijk niet meer met elkaar praten en eigelijk alles schriftelijk gebeurt. Ik had vanmorgen ook contact met de bank en die adviseerde mij om contact op te nemen met de politie.

   #4617
   William
   Deelnemer

    Ik zou niet weten wat de politie hieraan denkt te gaan doen 🙂 .
    Zou je mij/ons enige dingen over je VvE kunnen vertellen?
    – Over hoeveel appartementen/eigenaren hebben we het?
    – Welk modelreglement is van toepassing?
    – Wordt er gewoon jaarlijks vergaderd?
    – Heb je wellicht een vergadering gemist?
     

    #4618

    Dat over de politie, weet ik ook nog niet wat ik en/of de polite er mee kan.
    Maar de VVe bestaat uit 4 appartementen en elk appartement heeft 1 stem. Wij hebben een spitsingsakte (uit de jaren 70) die wij gebruiken als leidraad. En gewoonlijk wordt er elk jaar meerdere keren vergaderd. Nav een incident vorig jaar september tussen ons (ik en mijn partner) en de voorzitter en haar partner op privegebied is er geen vergadering geweest zover ik weet. En blijkbaar mijn vervanger is de zwager van de voorzitter….

    #4620
    William
    Deelnemer

     De politie kan hier helemaal niks mee 🙂 .
     Ik neem even aan dat jullie als bestuursleden de beschikking hebben/hadden over de bankrekening van de VvE. Ik zou eerst de bank bellen om te vertellen dat u niet volgens de voor de VvE geldende richtlijnen bent uitschreven bij de KvK.
     Vervolgens zou ik toch echt proberen in overleg te treden met de voorzitter en de beweegredenen achterhalen.

     #4621

     Dit heb ik vanmorgen direct gedaan, alleen het probleem is dat voor de bank de inschrijving bij de KvK leading is en ik eigenlijk ookal bij  de bank niet meer geregistreerd sta als bestuurder/penningmeester.
     Op dit moment wacht ik op de stukken van de KvK en zal dan misschien samen met onze rechtbijstand verdere stappen ondernemen.
     In ieder geval bedankt voor u reactie

    7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.