Mag een bestuur zijn mening geven in een Agenda

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #4828
  Troy
  Deelnemer

   Hallo,

   ik heb het bestuur een voorstel gedaan voor een aanpassing om te behandelen in de VVE vergadering. Ik kreeg vandaag de agenda voor de komende VVE vergadering en tot mijn verbazing stond dit punt op deze manier op de agenda om over te stemmen:

   “Het bestuur is geen voorstander van een dergelijke aanpassing aangezien dit wordt gezien als een aantasting van het aanzicht van het complex. Gezien de omvang van de voorliggende agenda en de duidelijke toelichting die de eigenaar heeft gegeven, zal er m.b.t. dit agendapunt staande de vergadering geen inhoudelijke discussie meer plaatsvinden daar alle leden op basis van de verstrekte informatie een mening kunnen vormen”.

   Dit komt op mij over als stembeinvloeding. Moet een agenda niet gewoon neutraal zijn? Het bestuur heeft tenslotte ook zelf stemmen.

   Graag jullie mening.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #4830
   Rob
   Deelnemer

    Weer een voorbeeld van een bestuur dat de weg kwijt is.
    Het is totaal niet belangrijk of het bestuur wel of geen voorstander van het voorstel is en ik ben het volkomen met je eens dat zij hun standpunt ook niet op de agenda moeten vermelden.
    Het is aan de vergadering om te bepalen op welke wijze het agendapunt wordt besproken en is juist de vergadering naar mijn mening de aangewezen plek voor enige discussie over het onderwerp.
    Als de vergadering conform de regelgeving een besluit heeft genomen dient het bestuur het besluit uit te voeren.
    Dat is de enige rol die het bestuur bij het agendapunt heeft lijkt mij !

    #4831
    Troy
    Deelnemer

     Dank je voor je reactie. Wat zou een gepaste manier zijn om de vergadering duidelijk te maken dat deze manier van agenderen niet kan? Het bestuur is nieuw.
      

     #4838
     Rob
     Deelnemer

      Tja, helaas ontbreekt het mij aan enige tactische, communicatieve en sociale vaardigheden in een (grote) groep mensen, dus ik durf je daar niet direct een antwoord op te geven  😉

      #4841
      Carla
      Deelnemer

       Beste Troy,
       Misschien heb je er wat aan om e.e.a. even voor jezelf uit te schrijven. Waarbij je je beperkt tot hetgeen aan taken, genoemd in je modelreglement, zijn gegeven aan het bestuur.
       En daar horen geen vooringenomen standpunten van het bestuur bij. Deze kan een ieder ventileren tijdens de vergadering. Het is totaal aan de leden om zich te laten informeren tijdens de vergadering, alvorens er gestemd kan worden.
       Hou het bij de feiten en laat je emoties thuis. 😉
       Succes en een vriendelijke groet,
       Carla.

       #4842
       Troy
       Deelnemer

        @Carla: dank je voor je tips. Bij de feiten houden is altijd verstandig. Het gaat mij ook niet om het wel of niet goedkeuren van mijn voorstel. Het gaat me wel om hoe het proces verlopen is.
        Het leuke is ook, een andere bewoner had twee weken geleden ook een voorstel ingediend bij het bestuur. Hier is ook onder de bewoners voor geflyerd. Dat voorstel stond niet op de agenda. Bij navraag bij deze bewoner bleek dat het bestuur hem ondertussen toestemming had gegeven. Maar over zijn aanpassing staat niks specifieks in het HR. We hebben dit wel voor zonwering etc. Lijkt me dan ook niet dat een bestuur zelfstandig kan besluiten om dit goed te keuren.

        #4843
        Carla
        Deelnemer

         Beste Troy,
         Mooi, dat je je inzet voor de juiste procesgang. En je hebt helemaal gelijk, het bestuur gaat haar boekje te buiten, wanneer zij zelfstandig besluiten neemt , in deze, een goedkeuring.
         Iets om zeker ook aan de orde te stellen.
         Ik heb geen zicht op de inhoud van hetgeen is goedgekeurd nog van de inhoud van jouw voorstel, maar in beide gevallen is het aan de leden om hierover te beslissen. De bestuursleden kunnen op de vergadering zelf stemmen.
         Vergeet niet om te kijken naar wat de gevolgen kunnen zijn van die eerder ( onwettig ) genomen goedkeuring en van jouw voorstel voor de VvE.
         Succes in deze lastige ontwikkeling.
         Carla.

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.