Mandelig terrein: parkeerplaats verkopen

Tags: 

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #38361
  Tjeerd Blijstra
  Deelnemer

   Hoi,

   Ik woon in een woning aan een binnenterrein. Dit binnenterrein is een mandelig terrein, met daarin parkeerplaatsen. Bij aankoop van het huis zat er 1 parkeerplaats bij inbegrepen en ik heb toendertijd een 2de parkeerplaats erbij gekocht. In de akte van levering is dit perceel ook apart opgenomen in de lijst van percelen.

   Ik ga binnenkort mijn huis verkopen, maar wil het huis graag enkel met de 1ste parkeerplaats verkopen aan de nieuwe kopers. De extra aangekochte parkeerplaats wil ik aan een medebewoner van het woonblok, welke dus ook al gebruiker is van het mandelig terrein, doorverkopen.

   Kan dit gewoon zonder additionele goedkeuringen plaatsvinden bij een notaris, of moet hiervoor additionele zaken geregeld worden zoals een goedkeuring vanuit het bestuur? Ik kan er zo niks over vinden in enige documentatie.

   #39065
   Deur
   Deelnemer

    Ik zou hier op in willen haken.
    Wij hebben ook te maken met een binnenterrein met garageboxen waarop mandeligheid rust.
    In het verleden was het zo dat alle appartementen en garageboxen werden verhuurd; sinds een aantal jaar worden de leeg gekomen appartementen en/of garageboxen verkocht. De verhuurder krijgt zo steeds minder rechten.
    De garageboxen worden nu ineens verkocht met mandeligheid voor het binnenterrein. Deze garages en binnenterrein hebben niets te maken met de VvE van de appartmenten. Echter, door de toenmalige eigenaar (de verhuurder) is verzuimd om een aparte vereniging op te zetten, terwijl er wel over gesproken wordt in de splitsingsakte.
    Mijn vraag is nu, wie is er verantwoordelijk/aansprakelijk voor eventuele schade? De voormalig eigenaar omdat deze verzuimd heeft om een aparte VvE op te zetten, of wij als mandelig eigenaar?

    PS. Overigens maken ook andere buren gebruik van dit binnenterrein.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.