meebetalen premieverhoging opstal ivm verhuur ?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #6409
  paulien ex
  Deelnemer

   Dag,

   Ik ben deel van een Vve met twee leden. Ik woon beneden. Sinds juli 2017 is er een nieuwe eigenaar boven. Hij verhuurt. Ik heb dit doorgegeven aan de verzekering waar de vve een opstal verzekering heeft. De premie werd verhoogd vanwege verhuur. Mijn standpunt is dat de eigenaar die verhuurt ook de meerkosten van de premie betaalt omdat deze verantwoordelijk voor deze meerkosten. ( verhuur brengt hogere risicos met zich mee ).

   klopt mijn aanname?

   #6410
   Rob
   Deelnemer

    Hoi Paulien,
    Dat kan je hoogstwaarschijnlijk vinden in jullie splitsingsakte.
    In MR1992 art. 8 lid 9 en MR2006 art. 15 lid 9 is bijvoorbeeld onderstaande tekst te lezen:
    “Leidt het gebruik van een privé gedeelte tot verhoging van de verzekeringspremie, dan komt die verhoging voor rekening van de desbetreffende eigenaar.”
    Indien ook in jullie splitsingsakte een dergelijke tekst te vinden is komen de meerkosten van de verzekeringspremie voor rekening van jouw bovenbuurman.

    #6411
    paulien ex
    Deelnemer

     Dag Rob, bedankt voor je antwoord, maar mijn modelregelement is van 1983. Zo’ n uitspraak over betalen meerkosten kan ik daarin niet vinden? Of zie ik wat over het hoofd? De splitsingsakte is van 1986. Daarin vind ik hierover ook niets.
     Wat kan ik nu het beste doen?

     #6413
     Colin
     Deelnemer

      Akte en modelreglement zijn leidend. Ik vrees dat er niets meer valt te doen als daarin niet expliciet is opgenomen dat bepaalde kosten kunnen worden doorbelast. Wat niet wegneemt dat je fatsoenshalve zou mogen verwachten dat de verhurende eigenaar bereidheid toont om de meerkosten voor zijn rekening te nemen.

      #6414
      paulien ex
      Deelnemer

       Ja dat ik zou ik ook zeggen. Ik ben geneigd nu toch gewoon mijn eigen deel voor mezelf te verzekeren. De verzekering doet daar verder niet moeilijk over( logisch). De premie is wat hoger omdat ze ook het fundament mee verzekeren. Al mijn VVE buren, die ook officieel een VVE  met twee leden zijn hebben zich ook afzonderlijk verzekerd.  Als de eigenaar van het bovenhuis( met dak) zich ook individueel goed verzekert kan er toch niet zoveel misgaan ?!
        

       #6415
       Roel
       Sleutelbeheerder

        Ik lees de kwestie waarmee je worstelt, Pauline. Toch vind ik je ‘oplossing’ niet aan te bevelen. Je/jullie dienen je te houden aan het Modelreglement 1983. Lees art.2 lid 3, art.3 en art. 8 maar eens na.
        Misschien zou je eens kunnen informeren hoe e.e.a. geregeld is bij een andere verzekeringsmaatschappij.

        Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.