Meepraten en/of meelezen met de forumdiscussies

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #2799
  Rob
  Deelnemer

   Deze discussie is afgesplitst van een andere discussie op het forum !
   Redactie VvE-forum.nl

   Hoi Matthijs,
   Je schreef “Leuke en leerzame discussies trouwens op dit forum.
   Wel jammer dat er maar weinig mensen meedoen: naast mijzelf Rob, Bob, Carla en (een enkele keer) Marlon. Zijn er zo weinig bezoekers? Is daar iets aan te doen?

   En in dat rijtje hoort William inderdaad natuurlijk ook ;):)

   Ik zou het ook erg leuk vinden als véél meer eigenaren, beheerders, vakjuristen enz. zouden meepraten in de verschillende discussies.
   Volgens mij zijn er best wel veel bezoekers, maar de meeste in de ‘leesmodus’.
   Waaróm mensen niet zo snel mee discussiëren? ik weet het echt niet !
   Misschien dat iemand anders daar iets over zou kunnen zeggen !?

   Ontopic 🙂

   @William
   , gaan die VvE’s op de vergadering dan ook controleren of de (juiste) gevolmachtigden op het volmachtformulier daadwerkelijk aanwezig zijn?

   #2801
   Helene
   Deelnemer

    Ik ben een van de trouwe bezoekers van dit leerzame forum, meestal in de leesmodus.  Soms stel ik een vraag en krijg ik reacties waarmee ik de goede weg wordt gewezen. Op de vraag waarom mensen niet zo snel mee doen aan de discussie kan ik alleen maar opmerken, dat ik bijna geen vragen meer durf te stellen! Ik word er namelijk tijdens de ALV op afgerekend. De vragen van mij en jullie reacties hierop heeft de voorzitter van het bestuur uitgeprint en dit wordt tijdens de vergadering aan de leden meegedeeld. Dat ik mij op de vergaderingen voorbereid wordt mij dus niet in dank afgenomen! Met de wetenschap dat ik met dit bericht ook in de gaten wordt gehouden kan dit dus ook een van de redenen zijn waarom mensen niet meediscussieren. Ik blijf echter dit leerzame forum volgen en mijn kennis vergroten. Ik heb de voorzitter wel geadviseerd dit leerzame forum eens wat vaker te raadplegen om ook  wat VvE kennis op te doen. De beheerder zal ik hier ook op attent maken. Deze maakt het weer zo bont om een nietig besluit in stemming te brengen met de opmerking dat hij er van op de hoogte is dat het niet mag, maar dat de ervaring leert dat de mensen hier toch niet voor naar de rechter gaan….
    Ik dwaal af van het onderwerp, maar wilde even reageren op de vraag van Rob, waarom er niet meer mensen mee praten

    #2802
    Rob
    Deelnemer

     Beste Helene, heel veel dank voor je reactie !
     Goed dat je dat hier wilde meedelen, super.
     Ik hoop echt dat jouw mede-eigenaren en VvE en beheerder eens tot inkeer gaan komen.

     #2803
     Matthijs_ZH
     Deelnemer

      @Helene: tragische man, zo’n voorzitter die op een forum naar bijdragen van een lid gaat speuren, en deze dan misbruikt op de ALV.
      Toch lijkt me dit risico makkelijk te omzeilen.
      Je kunt op dit forum met een zelfgekozen naam (‘nickname’) deelnemen. Zo reageer ik onder ‘Matthijs_ZH’, en dan lieg ik niet eens want ik woon in Zuid-Holland en Matthijs is mijn tweede voornaam (maar dat weet bijna niemand ; -)
      Om anoniem te blijven voor je bestuur of de beheerder moet je er verder nog wel op letten dat je alleen in algemene termen spreekt over je eigen VvE. Dus geen VvE-naam noemen, geen adres en liever ook geen plaatsnaam. En uiteraard geen namen van personen of van andere tot jouw situatie herleidbare gegevens.
      De casus die in je VvE speelt, kun je gerust beschrijven; meestal kan deze in heel wat andere VvE’s ook aan de orde zijn of komen.

      #2804
      Carla
      Deelnemer

       Beste Helene,
       Graag sluit ik me aan bij hetgeen Rob zegt in zijn reactie op jou.
       Ik blijf me overigens verbazen over gedragingen/houdingen van sommige bestuurders/ beheerders en ja ook leden van een VvE. Ik denk dat naast kennis, ( wat niet geweten kan worden, kan worden uitgezocht ) , ook het gebrek aan  communicatieve vaardigheden een rol zou kunnen spelen. Toch ook fijn te weten dat deze site zin heeft.
       Momenteel ben ik zelf even wat minder actief op de site. Vanwege ernstige en minder ernstige ziektes is de spoeling een beetje dun, momenteel. De voorjaarsvergadering komt er aan dus……first things first !
       Met vriendelijke groet,
       Carla.

       #2834
       Rob
       Deelnemer

        Wat ik ook wel apart vindt is het feit dat de voorzitter wel de moeite neemt om het forum te bezoeken en de bijdragen te lezen, maar daarna niets doet met de inhoud van de berichten.
        Waarschijnlijk past de inhoud van de reacties niet zo in zijn straatje, en is het misschien makkelijker om iemand persoonlijk zwart te maken.
        Dat hij het niet eens is met de inhoud van de discussies kan en mag natuurlijk, maar ik zou het vele malen meer waarderen wanneer hij zijn mening dan eveneens hier op het forum zou plaatsen.
        Dan de beheerder “….Deze maakt het weer zo bont om een nietig besluit in stemming te brengen met de opmerking dat hij er van op de hoogte is dat het niet mag, maar dat de ervaring leert dat de mensen hier toch niet voor naar de rechter gaan.”
        Iedere beheerder die dergelijke uitspraken doet zou zich kapot moeten schamen, maar zeker deze, als het hier nog steeds dezelfde SKW gecertificeerde beheerder betreft !

        #2835
        William
        Deelnemer

         Ik snap de bovenstaande commotie, toch kan ik het niet laten om aan te geven dat volgens mij ‘een beheerder’ eigenlijk helemaal geen besluiten ter stemming kan brengen (?). Ik dacht dat de vergadering/bestuur dat toch echt zelf doet.
         Overigens heb ik vaak genoeg al mee gemaakt dat er nietige/vernietigbare besluiten worden gemaakt in aanwezigheid van een beheerder. Meer dan aangeven dat dit nietige/vernietigbare besluiten zijn, kan een beheerder in dit geval niet doen hoor. En al zou ik het als ik beheerder was noooooit zeggen, maar inderdaad, de ervaring leert inderdaad dat mensen zelden naar de rechter gaan.

         #34917
         Roel
         Sleutelbeheerder

          We hebben de statistieken er eens op nagezien n.a.v. deze forumpost van @Rob, en in reactie daarop wat weetjes over het forum (toestandsdatum 22 mei 2016):

          • het forum is op deze URL online sinds begin oktober 2015;
          • sindsdien zijn er bijna 15.000 bezoekers op het forum geweest en meer dan 40.000 pagina’s bezocht;
          • er zijn 381 geregistreerde gebruikers;
          • er zijn meer dan 200 discussies, en;
          • er zijn bijna 2.000 reacties geplaatst.

          Conclusie is dat het inderdaad zo is dat er veel meer bezoekers zijn dan geregistreerde gebruikers. Daarnaast is het ook zo dat niet alle geregistreerde gebruikers deelnemen aan de discussies. In sommige gevallen blijft het bij het stellen van een enkele vraag, of deelnemen aan één specifieke discussie.
          Overigens is het niet verplicht om je echte naam te gebruiken in de discussies. Juist om helemaal open te zijn, werken we met zogenaamde ‘nicknames’ (ofwel: schermnamen). Bovendien is bewust de keuze gemaakt om het forum openbaar te houden (voor iedereen toegankelijk en te lezen), maar de gebruiker dan wel de kans te bieden anoniem mee te discussiëren. Wel is het noodzakelijk om een echt e-mailadres op te geven bij het aanmaken van een account, maar dat is alleen zichtbaar voor de technici achter het forum (zelfs redactieleden kunnen het niet zien).

          Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

          #2839
          Carla
          Deelnemer

           Leuk, met dank aan de sleutelbeheerder, om deze ‘ weetjes’ te lezen.
           Het forum leeft en voorziet duidelijk in een behoefte. Voor de zoekende eigenaar van een appartement  is hier inmiddels al heel wat aan info en opstapjes naar het verbeteren van……… te vinden.
           Een waardevolle site dus.
           Met vriendelijke groet,
           Carla.

           #3992
           Mezzo
           Deelnemer

            Sinds een tijdje lees ik mee en vandaag heb ik mijn eerste vraag gesteld…de eerste van vele vragen vermoed ik.
            Deze site ervaar ik echt als een uitkomst voor vragen die zo ineens op komen poepen, maar ook voor de meer ingewikkelder discussies…en daar hebben we in onze VvE patent op, lijkt het. Als er nu iets gebeurd in onze VvE kijk ik eerst eens of ik er hier iets over kan vinden en meestal is dat wel het geval. Gaandeweg heb ik toch al veel geleerd hier en kunnen gebruiken in de praktijk. Deelnemen aan de discussies zie ik mezelf nog niet zo 1-2-3 doen, daarvoor heb ik echt nog te weinig inhoudelijke kennis!
             
            groet, Mezzo

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.