Melding valt niet onder servicecontract, mag VVE opdracht geven aan derde partij

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #9617
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste allemaal,

   In juli 2018 is er een melding gemaakt via het portaal van de VVE. Dit betreft een dienstverlenende VVE dus uitbesteed. Melding betreft een defecte deurbel op de galerij.

   VVE geeft opdracht aan installateur deze komt langs bekijkt de situatie, verwisselt een batterij en de bel werkt weer. 5 maanden later stuurt de VVE een betaalverzoek naar de woningeigenaar, de kosten vallen niet onder het servicecontract. De rekening bedraagt 225 EURO (!!?)

   Het lijkt mij dat de VVE eerst controleert of een melding onder het servicecontract valt en dan pas opdracht geeft aan een installateur.

   In dit geval is een installateur ingehuurd en na ontvangst van de factuur gekeken of dit onder het servicecontract valt.

   Mijn mening is bovendien dat de VVE geen opdracht mag geven voor reparaties die voor rekening komen van de woningeigenaar zonder uitdrukkelijke toestemming. Klopt dit?

   Even een simplistisch voorbeeld: Ik meld bij de VVE dat mijn televisie kapot is, de VVE koopt bij BCC een nieuw toestel en laat deze bij mij afleveren, vervolgens komt er een betaalverzoek van 800 euro met de melding dat de aanschaf van een televisie niet onder het servicecontract valt. De VVE mag toch niet zonder mijn toestemming een nieuw toestel aanschaffen op mijn rekening?

   #9618
   Bob
   Deelnemer

    VVE geeft opdracht aan installateur

    De installateur  mag zich voor betaling van  de rekening wenden tot de opdrachtgever. Jij hebt géén opdracht verstrekt, maar slechts een klacht neergelegd.
    Verdere voorbeelden absoluut niet nodig. 😉

    #9619
    Anoniem
    Deelnemer

     VVE geeft opdracht aan installateur

     De installateur mag zich voor betaling van de rekening wenden tot de opdrachtgever. Jij hebt géén opdracht verstrekt, maar slechts een klacht neergelegd. Verdere voorbeelden absoluut niet nodig. 😉

     Bob, hartelijk dank voor je reactie.
     Met andere woorden, de VVE mag deze rekening niet doorbelasten naar mij?

     #9620
     Bob
     Deelnemer

      Precies, ik zou me in jouw plaats op het standpunt stellen dat je, als ze je even hadden teruggekoppeld dat dit buiten de serviceovereenkomst valt (wat ze hadden moeten doen), de slimme buurman wel even had gevraagd na te kijken wat er aan de hand was. Die mogelijkheid is jou door de VVE ontnomen, ze hadden nooit opdracht namens jou mogen verstrekken, zeker als ze weten (behoren te weten) dat zij dit niet dekken in hun overeenkomst. 😉

      #9621
      Anoniem
      Deelnemer

       Top! Dankjewel Bob!

       #9622
       Bob
       Deelnemer

        Graag gedaan. 😉

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.