Minimale termijn inbrengen stukken ALV

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #12473
  Anoniem
  Deelnemer

   Hi,

   Wij willen een verbouwing doen en hebben voor een aantal onderdelen toestemming nodig van onze vereniging. Wij hebben hier al een tijdje discussie over. Nu hebben wij alle documenten verzameld en schriftelijk een verzoek voor vergadering gedaan aan het bestuur om het voorstel tot stemming te brengen.
   Nu is het zo dat er een aantal niet Nederlands sprekende leden zijn en het bestuur zegt mij dan ook dat zij 6 weken nodig hebben om zich goed in te lezen en te vertalen. Ik ben echter van mening dat dit te lang is en dring aan op een snellere vergadering. In onze akte staat dat het bestuur een vergadering binnen 3 weken na ontvangst verzoek moet laten plaats vinden.

   Het punt is dat ik continu aan elke letter van de akte word gehouden maar er nu speling blijkt te zijn.
   Nu is mijn vraag de volgende. Bestaat er een Minimale termijn waar stukken ingebracht kunnen worden?

   Alvast bedankt voor jullie hulp!

   #12474
   Rob
   Deelnemer

    Ik ken alleen de termijn tussen de vergadering zelf en de oproep t.b.v. die vergadering en die is in de meeste reglementen 15 dagen.
    Dat is het moment waarop de agenda en m.i. dus ook de andere vergaderstukken bij de eigenaren aanwezig zouden moeten zijn.

    In onze akte staat dat het bestuur een vergadering binnen 3 weken na ontvangst verzoek moet laten plaats vinden.

    Persoonlijk ben ik een dergelijke bepaling nog niet eerder tegengekomen.
    Staat dat werkelijk zo in jullie akte omschreven ?
     

    #12476
    monaster
    Deelnemer

     In onze AVS is in art. 32 lid 3 en lid 4 is geregeld dat drie eigenaars schriftelijk aan het bestuur kunnen verzoeken een ALV bijeen te roepen. Dat moet dan binnen één maand na binnenkomst verzoek.
     Het aantal van drie hier genoemd zal wel afhankelijk zijn van het aantal VvE-leden neem ik aan. Kan dus per VvE verschillen.

     #12477
     mako724
     Deelnemer

      Ik lees 2 dingen die mij verwarren, je wilt zelf een ALV bij elkaar roepen maar later lees ik ook dat dit uitsluitend kan als 3 vve leden dit schriftelijk bij het bestuur aanvragen. Uit hoeveel leden bestaat de VvE ?
      Ons complex bestaat uit 100 plus woningen en ik kan me zo voorstellen dat het niet wenselijk is als een individuele eigenaar een alv bij elkaar gaat roepen om toestemming te krijgen voor zijn verbouwing. Wij vergaderen 1 a 2 keer per jaar en eigenaren die toestemming willen voor aanpassing van de gemeenschappelijke zaken zal dus soms moeten wachten. Helaas merk ik in de praktijk dat dit soms voor wrijving zorgt, bewoners hebben een plan en willen het liefst binnen een paar weken toestemming.

      #12478
      monaster
      Deelnemer

       Meestal is dat 10% van het aantal leden.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.