Modelreglement 1964

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #9281
  Anoniem
  Deelnemer

   Wie kan mij helpen met het volgende:

   In een Splitsingsakte uit 1966 staat: De eigenaren brengen in de vergadering van eigenaren zoveel stemmen uit als de tellers van de breuken, die in sub 3 voor de betreffende appartementen zijn vermeld.

   Sub 3: index 1 55/100 index 2 20/100 index 3 25/100

   Het Modelreglement 1964 zegt echter: Het maximaal aantal stemmen in de vergadering bedraagt zoveel stemmen als het onroerend goed in appartementen is verdeeld. Voor elk appartement kan een stem worden uitgebracht.

   In dit geval zegt de Splitsingsakte niets over een wijziging c.q. aanvulling op het Modelreglement. Welke van de twee dienen we te hanteren? Voor zover ik weet gaat de Splitsingsakte boven het Modelreglement, maar staat er dan wel in een wijziging op bepaalde artikelen uit het Modelreglement.

   Mijn vraag: Heeft ieder appartement nu 1 stem of heeft app 1 er 55, app 2 20 en app 3 25? Hopelijk heeft iemand een duidelijk (misschien wel heel eenvoudig) antwoord. Alvast bedankt!

   #9284
   William
   Deelnemer

    Hoi Alexander,
    naar mijn mening heeft appartement 1, 55 stemmen, nummer 2, 20 stemmen en nummer 3 25 stemmen.
    Een splitsingsakte is het reglement dat geldt, en is doorgaans gebaseerd op een modelreglement. Het modelreglement zelf, tenzij er nadrukkelijk naar verwezen wordt, heeft geen waarde.

    #9301
    Rene
    Deelnemer

     Een appartement kan twee eigenaren hebben, maar zij mogen samen maar één stem uitbrengen. Die stem kan dus niet opgedeeld worden in twee halve stemmen, voor elke eigenaar één. Ze moeten ‘t samen uitzoeken wie als stemgerechtigde op de vergadering mee doet.
     Elke uitgebrachte stem telt vervolgens mee naar verhouding van ‘t breukdeel.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.