Mondelinge overeenkomst beëindigen

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op april 4, 20187:09 am door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6967
  Marloes
  Deelnemer

   Doordat er destijds een Grooteigenaar was en een meerderheid van stemmen had, werden de weinige particuliere eigenaars gedwongen mee te dragen in de kosten van de huismeester. Vanaf het begin (2004) is er ontevredenheid over de kosten en de taakuitvoering.

   Nu  is er een meerderheidsgroep binnen de VvE die eventueel zou kunnen besluiten de overeenkomst met de huismeester te beëindigen. Het probleem is dat de VvE geen contractpartner is. Er is een contract tussen een bedrijf en de huismeester en vervolgens heeft de beheerder nadere afspraken gemaakt over de taakuitvoering. Het overzicht waarop deze afspraken staan, is niet boven water te krijgen.

   Doordat deze situatie in een ver verleden historisch zo gegroeid is, is voor de huidige eigenaars niet duidelijk wat de verplichtingen hieromtrent zijn. Beheerder heeft aangegeven dat er mondelinge afspraken zijn met de VvE. Er worden praktisch ieder jaar vragen gesteld in de vergadering over de functie huismeester maar krijgen nooit duidelijk antwoord.

   Wat is de beste aanpak om toch zo snel mogelijk een einde te maken aan de samenwerking met de huismeester?

   #6970
   William
   Deelnemer

    Ik zou zeggen neem als vergadering een besluit waarin de ‘overeenkomst’ met de huismeester wordt opgezegd, stuur de beste man of vrouw een aangetekende brief dat de uitgevoerde werkzaamheden niet langer gewenst zijn per bijvoorbeeld 30 juni.

    #6981
    Marloes
    Deelnemer

     Bedankt Wiliam voor je reactie. Ik denk dat het gecompliceerder is dan dat. Omdat niet duidelijk is wat de afspraken zijn, weten we ook niet aan welke opzegtermijn wij ons moeten houden. Ook daar is geen duidelijkheid over gegeven. Ik vrees nu dat als we in mei vergaderen en we hebben wederom geen duidelijkheid en vervolgens daarom geen correct voorstel om de overeenkomst te beëindigen, we er nog een vergadering erna moeten organiseren. In februari jl. hadden we het onderwerp “huismeester” geagendeerd. De eigenaars dachten niet eens een opzegtermijn te hebben omdat we niets ondertekend hebben. Vervolgens werd alleen meegedeeld dat beëindiging niet besproken kon worden was dat was niet geagendeerd.
     groet,
     Marloes

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.