Monument

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #710
  Keesbal
  Deelnemer

  Ik woon in een monument in Amsterdam er zijn 7 medebewoners/ eigenaren. 5 wonen voor aan de gracht, 2 achter (niet aan de voorgevel). In de huidige splitsingsakte is ge onkostenverdeling 1/7 voor iedereen.
  Nu wil de sekretaris de splitsingsakte wijzigen achterbewoners betalen dan 1/12 e, ‘voorgevel’bewoners 1/6e. Dus 1/6, 1/6,1/6,1/6,1/6,1/12,1/12
  Ik ben tegen (heb 11% stemrecht.
  Wat is nu een eerlijke, redelijke verdeling.
  De voorgevel is 300 jaar oud, en heeft behalve een bijzondere voordeur, trappartij en ook een bijzondere kroongevel (uitstekend). Het gaat thans over de verdeling van de Schilderkosten € 9,000.
  Wat is redelijk – moet ik het besluit aanvechten event met mede eigenaar ook 11% stemrecht???

  #715
  Colin
  Deelnemer

  Het wijzigen van de splitsingsakte is geen sinecure en voor de VvE een kostbare aangelegenheid. Er moet een notaris worden ingeschakeld om dit hele proces te verzorgen, inclusief toestemming van alle hypotheekverstrekkers.
  Ik zou jullie akte goed doorlezen. Normaliter is een unaniem besluit noodzakelijk. Als er tegenstemmers zijn wordt het een zaak van de lange adem. Ik wil je verwijzen naar de website Nederlandvve.nl waar je een uitgebreid stappenplan kunt vinden voor het wijzigen van een splitsingsakte. Bezint, eer gij begint zou ik jullie VvE-bestuur willen meegeven.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.