MR 1983 Artikel 38 Lid 4

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #12711
  mavaca
  Deelnemer

   Artikel 38:

   4. Iedere eigenaar en gebruiker is verplicht zijn medewerking te verlenen aan de uitvoering van de besluiten der vergadering, voor zover dit redelijkerwijze van hem verlangd kan worden. Lijdt hij als gevolg hiervan schade dan wordt deze hem door de vereniging vergoed.

   Ik heb een verschil van mening over hetgeen dit artikel inhoudt. Ik lees, dat iedere bewoner / eigenaar mee moet gaan (redelijkerwijs) in een besluit van de ALV. Als door bepaalde werkzaamheden schade ontstaat, zou dit volgens mijn interpretatie moeten worden vergoed door de V.v.E. Wie kan mij hier verder in helpen?

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #12715
   Rob
   Deelnemer

    Als door bepaalde werkzaamheden schade ontstaat, zou dit volgens mijn interpretatie moeten worden vergoed door de V.v.E.

    In principe is dat juist.
    Kan je misschien iets specifieker zijn?
     

    #12728
    mavaca
    Deelnemer

     Er worden bij ons nieuwe kozijnen geplaatst en daarvoor moeten de aanwezige zonneschermen tijdelijk verwijderd worden. Nu wordt aangegeven, dat dit verwijderen op eigen risico gebeurt, m.a.w. als er iets beschadigt aan die schermen of ze werken niet meer na terugplaatsing (het zijn ook nog elektrische!) zou dit voor eigen rekening zijn. Dit lijkt mij onjuist, maar het bestuur van onze VvE ziet het anders.

     #12729
     RonaldL
     Deelnemer

      Oei gevaarlijk terrein.
      Eerst maar eens nagaan of die schermen legaal zijn of illegaal of gedoogd.
      Ik kan mij voorstellen dat die schermen aan de buitenzijde dus aan gemeenschappelijk muur zijn bevestigd, hetgeen in de meeste gevallen verboden is, tenzij…..

      #12730
      mavaca
      Deelnemer

       Ronald, er is inderdaad sprake van een gemeenschappelijke muur. De schermen hingen er al toen wij hier 4 jaar geleden kwamen wonen. Of er in het verleden toestemming van de ALV voor gevraagd is, is mij niet bekend. Misschien is er inderdaad inmiddels sprake van gedogen, omdat ze er al jaren hangen.

       #12738
       Rob
       Deelnemer

        Ik ben het wat deze kwestie betreft eigenlijk wel eens met het bestuur.
        Nu het blijkbaar noodzakelijk is dat de schermen weggehaald  worden om de  werkzaamheden aan de kozijnen ui te kunnen voeren vind ik het een taak van de betreffende eigenaar om daar zorg voor te dragen.
         

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.