MR 1983 Artikel 38 Lid 4

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #12711
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Artikel 38:

  4. Iedere eigenaar en gebruiker is verplicht zijn medewerking te verlenen aan de uitvoering van de besluiten der vergadering, voor zover dit redelijkerwijze van hem verlangd kan worden. Lijdt hij als gevolg hiervan schade dan wordt deze hem door de vereniging vergoed.

  Ik heb een verschil van mening over hetgeen dit artikel inhoudt. Ik lees, dat iedere bewoner / eigenaar mee moet gaan (redelijkerwijs) in een besluit van de ALV. Als door bepaalde werkzaamheden schade ontstaat, zou dit volgens mijn interpretatie moeten worden vergoed door de V.v.E. Wie kan mij hier verder in helpen?

  #12715
  Rob
  Deelnemer

  Als door bepaalde werkzaamheden schade ontstaat, zou dit volgens mijn interpretatie moeten worden vergoed door de V.v.E.

  In principe is dat juist.
  Kan je misschien iets specifieker zijn?
   

  #12728
  mavaca
  Deelnemer

  Er worden bij ons nieuwe kozijnen geplaatst en daarvoor moeten de aanwezige zonneschermen tijdelijk verwijderd worden. Nu wordt aangegeven, dat dit verwijderen op eigen risico gebeurt, m.a.w. als er iets beschadigt aan die schermen of ze werken niet meer na terugplaatsing (het zijn ook nog elektrische!) zou dit voor eigen rekening zijn. Dit lijkt mij onjuist, maar het bestuur van onze VvE ziet het anders.

  #12729
  RonaldL
  Deelnemer

  Oei gevaarlijk terrein.
  Eerst maar eens nagaan of die schermen legaal zijn of illegaal of gedoogd.
  Ik kan mij voorstellen dat die schermen aan de buitenzijde dus aan gemeenschappelijk muur zijn bevestigd, hetgeen in de meeste gevallen verboden is, tenzij…..

  #12730
  mavaca
  Deelnemer

  Ronald, er is inderdaad sprake van een gemeenschappelijke muur. De schermen hingen er al toen wij hier 4 jaar geleden kwamen wonen. Of er in het verleden toestemming van de ALV voor gevraagd is, is mij niet bekend. Misschien is er inderdaad inmiddels sprake van gedogen, omdat ze er al jaren hangen.

  #12738
  Rob
  Deelnemer

  Ik ben het wat deze kwestie betreft eigenlijk wel eens met het bestuur.
  Nu het blijkbaar noodzakelijk is dat de schermen weggehaald  worden om de  werkzaamheden aan de kozijnen ui te kunnen voeren vind ik het een taak van de betreffende eigenaar om daar zorg voor te dragen.
   

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.