Negeren regels splitsingakte

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4508
  Eerde
  Deelnemer

  In onze Vve zijn de volgende afwijkende besluiten genomen.

  Onze administratie wordt gedeeltelijk gedaan door een administratiekantoor, ondanks een schrijven van dit kantoor dat zij voor hun werkzaamheden geen accountants-verklaring kunnen afgeven, is er geen kascommissie die de administratie controleert.

  Er staat in de splitsingsakte dat bij de verhoging van de Vve bijdrage met verschillende breukdelen rekening zal moeten gehouden, dit i.v.m. de verschillende oppervlakten van de appartementen. Er is besloten is de laatste vergadering om de bijdrage met tien euro maandelijks te verhogen.

  In de splitsingsakte staat ook dat de kosten voor het onderhoud van de CV-installatie+ bijbehorende radiatoren betaald worden uit de Vve bijdrage. Deze bijdrage is tijdens een vergadering afgeschaft zodat nu de bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. E.e.a. is niet op schrift gezet.

  Aan nieuwe bewoner wordt over bovenstaande besluiten geen informatie verstrekt.

  Graag reactie of het toegestaan is om bovenstaande besluiten buiten de  de splitsingsakte  te nemen.

   

  #34938
  William
  Deelnemer

  Hoi Eerde,
  Nee dat is niet toegestaan, besluiten in die in strijd zijn met de splitsingsakte (of wetgeving) zijn per definitie nietig.
  Het klopt overigens dat accountants geen accountantsverklaring meer mogen afgeven voor VvE’s, maar er dient met of zonder een accountant ALTIJD een kascommissie aanwezig te zijn.

  #4514
  Rob
  Deelnemer

  Hoi William,
  … Het klopt overigens dat accountants geen accountantsverklaring meer mogen afgeven voor VvE’s, maar er dient met of zonder een accountant ALTIJD een kascommissie aanwezig te zijn.
  Is dat helemaal juist William?
  Ik kan daar eigenlijk geen infomatie over vinden.
  Zie ook https://www.vvecentraal.nl/2016/02/11/kascommissie-nodig-na-controle-van-de-jaarrekening-door-accountant/
  Naar mijn weten is daarin formeel nog niets veranderd !
  Maar ik kan me vergissen natuurlijk 😉

  #4521
  Rob
  Deelnemer

  Uiteraard ben ik het wel geheel met William eens dat het niet toegestaan is om besluiten te nemen welke in strijd zijn met wet en splitsingsakte.
  Zeer vreemd dat het administratiekantoor en/of bestuur zo te werk gaat !
   

  #4524
  William
  Deelnemer

  Hoi Rob,
  Ik zit zelf niet zo heel diep in het accountantswezen. Ik baseer mij op een drietal verschillende accountantskantoren die vorig jaar hebben aangegeven geen accountantsverklaring meer te mogen geven voor de jaarrekening/kasstukken van VvE’s, aangezien deze boekhouding er (iets) anders uit ziet dan bij een regulier bedrijf.
  Het betreft accountantskantoren die niet in dienst zijn als beheerder/administrateur voor de VvE, maar eenmaal per jaar, tegen betaling uiteraard, als kascommissie fungeerden voor deze VvE’s. De betreffende VvE’s zijn dusdanig groot dat de leden zelf hebben besloten dit te laten aan een professioneel accountant.
  Deze accountants geven nu geen officiële accountantsverklaring meer, maar stellen een adviesrapportage op, ten behoeve van de kascommissie. De kascommissie kan dit advies dan wel of niet overnemen richting de vergadering 🙂 .
  Tenminste, zo heb ik het mij laten vertellen 😉

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.