Nieuwe kozijnen

Tags: 

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #6907
  SjorsB
  Deelnemer

   Hallo,

   Ik loop tegen het volgende probleem binnen onze Vve aan.

   Ons complex bestaat uit 30 3, 4 en 5 kamer-appartementen. 3 5-kamer appartementen en 3 4-kamer appartementen bevinden zich op een hoek met een zijraam. Er zijn nu verschillende berekeningen gemaakt om de kozijnen op termijn (10 jaar) te gaan vervangen en welke kosten er voor de eigenaren te verwachten zijn. Er is bij deze berekening uitgegaan van de verdeelsleutel uit de splitsingsakte.  Ik ben eigenaar van één van de 3 5-kamer hoekappartementen en vraag me af of het terecht is dat voor de 3 4-kamer hoekappartementen dezelfde bijdrage wordt berekend als voor de andere 4-kamer appartementen. Er is daar immers een kozijn in de zijgevel, m.a.w. in die appartementen is een kozijn meer t.o.v. de andere 4-kamer appartementen. Dat de 5-kamer appartementen een hogere bijdrage moeten leveren vind ik begrijpelijk maar deze eigenaren hoeven toch niet de extra kosten voor de ‘andere hoek’ te dragen?

   Ik heb deze vraag ook neergelegd bij onze beheerder, daar krijg ik alleen als antwoord dat het volgens de regels niet is toegestaan om af te wijken van de verdeelsleutel uit de splitsingsakte.

   Als ik er bijvoorbeeld voor zou kiezen om de kozijnen op eigen kosten te laten vervangen dan wordt er per 1/1/2019 geen onderhoud meer aan mijn kozijnen uitgevoerd. Kan ik in dat geval b.v. eisen dat mijn kozijnen onderhouden blijven worden totdat ik ze zelf vervang? Het zijn dan immers nog steeds de kozijnen van het complex.

   Ik zie de reacties graag tegemoet.

   Mvg, Sjors

   #6908
   William
   Deelnemer

    Hoi Sjors,
    het is ook niet toegestaan om af te wijken van de verdeelsleutel(s) in de splitsingsakte. 🙂
    Bovendien kun je er ‘zelf niet voor kiezen’ om de kozijnen op eigen kosten te vervangen, het zijn immers niet jouw kozijnen. In die zin heb je ook niet zo veel te eisen.

    #6909
    SjorsB
    Deelnemer

     Hoi William,
     Die keuze wordt ons wel geboden, splitsingsakte gaat dan aangepast worden.

     #6910
     William
     Deelnemer

      Men wil hiervoor de splitsingsakte wijzigen? Voor het geld dat je daar voor kwijt bent kun je alle kozijnen wel 5 keer vervangen 🙂

      #34983
      SjorsB
      Deelnemer

       Ik heb echt geen idee wat de kosten zullen zijn voor het wijzigen van de splitsingsakte maar het lijkt me niet het wijzigen van de splitsingsakte de 3-ton zal overschrijden 😉 Ervan uitgaande dat je ca 10.000 E kwijt bent per appartement.

       #6913
       William
       Deelnemer

        Ok dat was misschien een beetje overdreven 😉
        Maar toch, de kosten voor het wijzigen van een akte, uitgaande van 30 appartementen, lopen echt uit de klauwen. Op nederlandvve.nl kun je een stappenplan vinden. Er van uitgaande dat de meeste werkzaamheden door een notaris gedaan worden, en hun uurtarief, kun je een snelle rekensom maken.
        Zou de beoogde wijziging dan zijn dat de kozijnen niet meer onder de gemeenschappelijke gedeelten vallen, maar tot het privegedeelte gaan horen?

        #6914
        Rob
        Deelnemer

         Persoonlijk vind ik het eigenlijk ook helemaal geen goede reden om de splitsingsakte te gaan wijzigen.
         Een goed onderhoud van gevel en kozijnen is van groot belang voor de gezamenlijke eigenaars en die zouden naar mijn idee juist blij moeten zijn met de wijze waarop dat geregeld is in de splitsingsakte.
         Wil men dat veranderen zal men de kozijnen uitdrukkelijk onder de privegedeelten- en zaken moeten laten vallen.
         Ik denk niet dat je daar als VvE én als individueel eigenaar beter van gaat worden.
         Als men een appartementsrecht koopt weet je dat je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor het onderhoud en daar ook gezamenlijk aan moet bijdragen.
         Om dan te gaan klagen omdat het ene appartement een kozijn meer heeft dan het andere ….. tja !

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.