Nieuwe VVE opzetten

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #6963
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste,

  ik heb interesse in een koophuis met een garage daaronder. De eigenaar wil van die garage een doorloop maken naar een ander pand in de stad en daarvoor moet er een splitsingsakte komen en een VVE worden opgezet. De eigenaar van het pand blijft dus eigenaar van de garage op de begane grond en de rest gaat dan naar de koper van het huis.

  Die splitsingsakte is nog niet opgemaakt, wel staat het huis al zonder de garage te koop.

  Ik vraag me af of hij het zo kan verkopen of moet de eigenaar niet eerst een splitsing aanvragen en een akte laten opstellen? Of kunnen wij dat ook samen doen? Wat zijn de verwachte kosten en tijdsduur van zo’n splitsing in een stad? En qua VVE-kosten, hoe kunnen het eerlijkst de breukdelen verdelen (gewoon de vierkante meters bekijken)??

  #6965
  William
  Deelnemer

  Goedemorgen Mark,
  Zonder splitsingsakte kan er niet een gedeelte van de opbouw (lees woning) op een perceel worden verkocht. De huidige eigenaar en verkopende partij zal het perceel moeten laten splitsen door middel van een splitsingsakte.
  Je kunt dat samen doen, jij bent echter afhankelijk van de eigenaar van het perceel. Dat is degene met zeggenschap in deze. De kosten kunnen meevallen als alles zonder problemen verloopt en de notaris er beperkt werk aan heeft, maar ook deze kosten zijn voor de huidige eigenaar.
  Qua breukdelen en kosten kan de notaris het best adviseren. Deze gaat dit in overleg met de huidige eigenaar bepalen namelijk. Als potentieel koper zou ik heel, heel, heel goed opletten hoe straks bepaalde kosten worden verdeeld en in welke verhouding dat is.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.