OEF!!

 • Dit onderwerp bevat 11 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #35244
  John K.
  Deelnemer

  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2021:1072
  ECLI:NL:RBNHO:2021:1072
  Instantie Rechtbank Noord-Holland
  Datum uitspraak 03-02-2021
  Datum publicatie 15-02-2021

  2 De feiten
  2.1.
  Senft is sinds 17 maart 2017 eigenaar van het perceel aan de [adres].
  2.2.
  [gedaagde/eiser] is sinds 26 juli 2018 eigenaar van het appartementsrecht aan de [adres]. Het appartement van [gedaagde/eiser] maakt onderdeel uit van een appartementsgebouw aan de [adres], in eigendom bij de gelijknamige Vereniging van Eigenaren (hierna ook: ‘de VvE’).

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 9 maanden geleden door .
  #35167
  Bob
  Deelnemer

  OEFF??

  #13437
  John K.
  Deelnemer

  Het appartementsgebouw is geen eigendom van de VvE.
  Een rechter zou dat toch moeten weten.
  Het eigendom berust bij de gezamenlijke eigenaars.
  [Daarom raad ik aan om het feit te benadrukken dat je (mede-)eigenaar bent en niet zozeer het feit dat je tevens lid bent. Als je tegen een meerderheidsbesluit bent dan kun je naar de rechter.
  Maar blijven benadrukken dat de meerderheid het bij het verkeerde eind heeft klinkt net even anders dan dat je als eigenaar door een besluit wordt geschaad.]

  #35184
  Bob
  Deelnemer

  Mieren……!
  Los van het feit dat het gemeengoed is om de gezamenlijke eigenaars en VvE als synoniemen te gebruiken, en los van het feit dat het in onderhavige uitspraak geen enkele rol speelt of ook maar iets uitmaakt, merk ik op dat de eigendom van het gebouw ook niet ligt bij de gezamenlijke eigenaars.
  Dat zou iedereen moeten weten. De gezamenlijke eigenaars hebben “slechts” de eigendom van de in de splitsing betrokken goederen, de gemeenschappelijke gedeelten, ruimten en zaken. 😉

  #13442
  Bob
  Deelnemer

  [Daarom raad ik aan om het feit te benadrukken dat je (mede-)eigenaar bent en niet zozeer het feit dat je tevens lid bent. Als je tegen een meerderheidsbesluit bent dan kun je naar de rechter. Maar blijven benadrukken dat de meerderheid het bij het verkeerde eind heeft klinkt net even anders dan dat je als eigenaar door een besluit wordt geschaad.]

  OEFF !!
  Wanneer men enig vergaderbesluit aan een rechter voorlegt gaat de rechter géén uitspraak doen over wie het “bij het verkeerde eind heeft”, maar of nietigheid vaststellen, of het besluit vernietigen.
  Goederenrecht en Verenigingsrecht gaan in de VvE altijd samen, maar welk recht prevaleert hangt louter af van de onder handen zijnde kwestie, en niet af van hoe je jezelf ziet of presenteert (dat bepaalt de rechter zelf wel).
  Maar blijven benadrukken dat je eigenaar bent doet inderdaad absoluut niets meer dan alleen maar “anders klinken”.

  #13447
  Beer1802
  Deelnemer

  Bob, misschien erg dom van mij maar wie is dan eigenaar van de gemeenschappelijke gangen, trappenhuis, lift en meer van dat soort zaken? Ik ben juridisch, als je er wat dieper op ingaat een onbenul. Misschien kan ik nog wat leren op mijn oude dag. Bedankt alvast.

  #13448
  Bob
  Deelnemer

  Hi Henk,
  Lang niet “gesproken “. 😉
  De zaken die je (be)noemt zijn, als die als zodanig zijn aangemerkt in AvS en reglement, gemeenschappelijk en met dat gegeven gezamenlijk bezit.
  Wat topicstarter beweert is dat het hele gebouw altijd gezamenlijk bezit zou zijn, en dat is niet juist. Als voorbeeld geef ik mee dat een dak dat niet als gezamenlijk is aangemerkt, maar wel onderdeel is van het gebouw, nooit tot de gezamenlijke eigendom kan behoren.
  Hoop dat ik het wat heb kunnen verduidelijken.
  Groet, Bob

  #35185
  Ewout
  Deelnemer

  Prof. mr. A.A. van Velten, datum 21-11-2016
  De VvE kan als het moeilijkste onderdeel van het appartementsrecht worden beschouwd, omdat hier de soepele regels van het verenigingsrecht worden toegepast naast de starre regels van het goederenrecht (zakenrecht) en daarmee soms in botsing komen.
  De VvE staat naast de gemeenschap.

  #35186
  Beer1802
  Deelnemer

  Bob, bedankt voor je antwoord en je uitleg.
  Groetjes, Henk.

  #13455
  Bob
  Deelnemer

  Geen dank, graag gedaan. 😉

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.