Omgevingsvergunning

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 37)
 • Auteur
  Berichten
 • #36668
  Forma
  Deelnemer

   Ik wil in de buitengevel een nieuw kozijn laten plaatsen met een andere indeling. Dit, zoals is dit geregeld, volledig op eigen kosten.
   Ik heb daar volgens de splitsingsacte toestemming van de ALV voor nodig.
   Daarnaast is wellicht een omgevingsvergunning nodig.

   Mag het bestuur voorwaarden stellen aan de ALV-instemming door te zeggen dat het alleen mag als er een omgevingsvergunning is afgegeven?

   Dit zijn m.i. twee gescheiden trajecten. Aan de ene kant de instemming van de leden.
   Aan de andere kant het wel of niet aanvragen van een omgevingsvergunning. Het wel of niet aanvragen is toch het risico van de eigenaar?

   #36672
   Rob
   Deelnemer

    Het zijn inderdaad twee afzonderlijke trajecten.
    Ik zie echter niet in waarom de VvE niet als voorwaarde zou mogen stellen dat de omgevingsvergunning, indien nodig, ook afgegeven is. Persoonlijk vind ik het ook wel een verstandige voorwaarde.

    #36673
    Forma
    Deelnemer

     Maar een omgevingsvergunning is toch een zaak tussen gemeente en eigenaar? Wat is het belang van het bestuur om een vergunning als voorwaarde te stellen. De splitsingsacte verlangt alleen instemming van de ledenvergadering.

     #36674
     monaster
     Deelnemer

      Dat u van de ALV toestemming krijgt om voor eigen kosten en risico een nieuw kozijn mag plaatsen, maakt onverlet dat het te plaatsen kozijn in de buitenschil van het gebouw komt en derhalve onderdeel van het gebouw en de verantwoordelijkheid van de VvE.
      De VvE moet de de omgevingsvergunning aanvragen.

      #36675
      Forma
      Deelnemer

       Het verbaast mij dat de VvE de omgevingsvergunning moet aanvragen. Het betreft een andere indeling van een pui met schuifdeur die toegang geeft tot een terras.

       #36676
       monaster
       Deelnemer

        De Gemeente heeft het antwoord of er wel of niet een vergunning nodig is.
        Het kozijn is van de VvE en niet van u.

        #36678
        Forma
        Deelnemer

         Het kozijn is bij ons niet van de VvE. De eigenaar dient het kozijn volledig zelf te bekostigen. En daarom dient m.I. de eigenaar de vergunning zelf aan te vragen en te bekostigen.

         #36679
         monaster
         Deelnemer

          Wat staat er in de splitsingakte mbt de schil van het gebouw?
          Als de VvE daar geen rol in speelt, waarom moet de ALV dan toestemming verlenen?

          #36680
          Forma
          Deelnemer

           Wij hebben MR 1992. Ik kijk het na.

           #36681
           DikOz
           Deelnemer

            Dan moet die uitzondering in jullie splitsingsakte staan. In MR 1992 staat de raamkozijnen met glas als gemeenschappelijk genoemd in artikel 9.1.a.

            #36682
            Forma
            Deelnemer

             Dat klopt, bij mij ook in artikel 9.1.a.

             Maar in artikel 2, lid 3, staat bij ons:

             In afwijking van het hiervoor in dit artikel bepaalde zijn de schulden en kosten die gemaakt zijn in verband met onderhoud, herstellingswerkzaamheden en vernieuwingen van alle ramen en deuren, bijbehorende posten, kozijnen en hang- en sluitwerk ………. niet voor rekening van de gezamenlijke appartementseigenaars, maar voor rekening van de eigenaar van het appartement waarin gemelde zaken zich feitelijk bevinden of waaraan gemelde zaken dienstbaar zijn.

             Dat betekent m.i. toch dat de eigenaar verantwoordelijk is voor het wel of niet aanvragen van een omgevingsvergunning?

             #36683
             Carla
             Deelnemer

              @ Forma, op de site van Rijksoverheid staat een tool waar je kan ontdekken of je voor de door jou gewenste ‘verbouwing’ een omgevingsvergunning nodig hebt. Zou zomaar kunnen dat je die niet nodig hebt. Dat voorschrift gaat inderdaad uit van de overheid en naar mijn idee is nergens in het Appartementsrecht te vinden dat het bestuur dit als een voorwaarde in kan brengen.

              De aanvulling die je verstrekt art.2, lid 3, dat slaat volgens mij op hetgeen zich in jou appartement bevind. ( waar gemelde zaken zich bevinden ) Dit betreft niet de schil van het gebouw, maar jouw binnenkant.

              Je kan, m.i. gewoon het verzoek indienen in de eerstvolgende ALV. Lees hiervoor ook art. 14 van je Modelreglement en eventuele aanvulling hierop, je Splitsingsakte.

              Wel kan de vergadering eerst inzage verlangen van de door jou gewenste ‘andere’ indeling, vooral wanneer die sterkt afwijkt van hoe het aanzicht nu is. Hoe ingrijpend e.e.a. zal zijn valt niet hier te beoordelen.

              Vriendelijke groet, Carla

              #36684
              Forma
              Deelnemer

               Carla,

               Zeer bedankt voor je reactie.

               Toch nog even artikel 2, lid 3.
               Het betreft een pui die toegang geeft tot een terras. Volgens een jurist ooit, betekent dit dat onderhoud en vernieuwing van de pui voor rekening komen van de appartementseigenaar. Een schuifpui wordt gelijk gesteld aan een in het artikel genoemd kozijn.

               #36685
               Carla
               Deelnemer

                @ Forma, graag gedaan hoor. ik heb de wijsheid niet in pacht, maar probeer met je mee te denken. Je spreekt over een terras. Is dat een terras wat alleen voor jou toegankelijk is en is het dat dan ook nu al zo? Wil je misschien een deur vervangen door een schuifpui?

                Beetje merkwaardige opmerking om een schuifpui gelijk te stellen aan een ( genoemd kozijn, welk genoemd kozijn? ). Maar tegelijk kan het voor een meelezer lastig zijn een plaatselijke situatie in te schatten.

                Naar mijn idee slaat art 2,lid 3, zoals je dat beschrijft, niet op een eventuele wijziging van art.9, 1a. ( 1992 )

                Wellicht wil/kan je met wat meer details e.e.a.duidelijker maken. Zoals b.v.hoe de situatie nu is en wat je precies graag zou willen. En in hoeverre dat afwijkt van de rest.

                Vriendelijke groet, Carla

                #36686
                Forma
                Deelnemer

                 Ik woon op de 5e verdieping van een appartementencomplex van 25 appartementen. Ik heb nu vanuit mijn appartement toegang tot mijn terras middels een schuifpui. Deze moeilijk functionerende schuifpui wil ik vervangen door een gewone openslaande deur. 5 appartementen hebben dat al vanuit de bouw en 2 hebben dat later laten veranderen. Het is duidelijk dat de ALV daarmee moet instemmen. Ook denk ik dat er een omgevingsvergunning moet komen. Of de vergadering straks dan kan zeggen akkoord mits er een omgevingsvergunning wordt afgegeven? Dus een voorwaarde verbinden aan hun instemming? Ik moet volgens de splitsingsacte zelf zorgdragen voor de kosten voor onderhoud en vernieuwing.artikel 2, lid 3 zegt dat bij ons.

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 37)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.