Onafhankelijk onderzoek

Tags: ,

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #12693
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Onze aankomende ALV gaat zeer spannend worden. Er worden ernstige misstanden gepresenteerd en op zeer gekleurde wijze ingebracht. Het huidige bestuur is minder ervaren en laat zich bijstaan door een beheerder die zich zelf al meermaals is vergeten ter benoeming op de agenda te zetten en de boel nog eens extra onder druk zet. Al met al staat er een enorme hoeveelheid ellende op de agenda en is men al druk bezig met vingers te wijzen. Helaas is de verwachting dat hierdoor de levenssfeer binnen het complex hoogstwaarschijnlijk sterk negatief beinvloed gaat worden de komende periode.

  Ik wil daarom ook kijken of er een onafhankelijk onderzoek gedaan kan worden naar wat er de afgelopen periode gebeurd is. De vraag is wat zijn hierin de mogelijkheden.

  Is er een partij die onafhankelijk de feitelijke situatie kan beoordelen, betrokken partijen kan interviewen, feitelijk kan rapporteren over wat wel en niet volgens de regels is gegaan en hierop een mogelijk advies schrijven. Als dit ingebracht kan worden in de vergadering is er wellicht nog een mogelijkheid om de emotie uit de hele situatie te halen.

  Wie kent zo’n partij? Ik denk dat zo iemand sterk juridisch onderlegt moet zijn en kennis moet hebben van het beheer van een vereniging.

  #12696
  nico
  Deelnemer

  welke gemeente speelt zich dit af?
   

  #12701
  monaster
  Deelnemer

  Ik denk dat dit alleen kan als de ALV daar opdracht voor geeft. Zo’n deskundige zal wel een paar Euro kosten denk ik. Misschien is Rijssenbeek Advocaten in Arnhem een optie. Publiceren veel over VvE zaken.

  #12704
  Post
  Deelnemer

  Randstad. Rijssenbeek had ik ook al aan gedacht, maar die zitten natuurlijk vol op het juridische, minder op het operationele/financiële. Bovendien is de kans groot dat zij bij een eventueel vervolg betrokken kunnen worden, dus dat zou het stuk “onafhankelijk” weer teniet doen.

  #12713
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Om kosten te beperken praat eens met een belangen vereniging zoals vve recht, vve belang.
  Want de soep wordt vaak heet opgediend, maar als men gaat eten is de hitte er vanaf.
  Teleurgestelde leden die het goed weten wat er fout gaat kunnen toch een feiten document sturen naar bestuur en om antwoorden vragen. Kan de alv beslissen hoe verder.
  Want als AVL lid bent u ook mede verantwoordelijk voor de gang van zaken.
  En bekend is dat vaak de beste voetballers langs de lijn staan.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.