Onafhankelijke 3de partij tbv VvE

Tags: ,

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #1477
  EsthervD
  Deelnemer

   Ten behoeve van de VvE ben ik op zoek naar een betrouwbare en doortastende organisatie om de planning, coördinatie en organisatie van het onderhoud van de VvE te organiseren in de omgeving Den Haag.

   Kan iemand mij informatie verstrekken over partijen die dit in deze omgeving doen?
   Heeft iemand ervaring met een dergelijke partij en hoe bevalt en wat kost dat?

   #1480
   William
   Deelnemer

    De bedrijvengids van VvE-Belang is een optie om te kijken. Een vergelijkbare gids staat op http://www.appartementeneigenaar.nl en op http://www.skw-certificatie.nl/ is een lijst te vinden van gecertificeerde beheerders.

    #1482
    Joost H.
    Deelnemer

     Eem Vve beheerder kan je hierbij helpen denk ik, Esther. Naast genoemde gidsen is er ook eentje op vve centrale en die van VvE Nederland staat hier: https://www.nederlandvve.nl/vve-bedrijvengids-pagina/

     #1490
     Colin
     Deelnemer

      Het verwijzen naar lijstjes met VvE-beheerders is goed bedoeld, maar is dat wat de vragensteller voor ogen heeft?
      Laat ik voorop stellen dat het vragen naar ervaringen van anderen helaas weinig zinvol is c.q. nauwelijks bruikbare reacties oplevert. Daar is het aantal deelnemers aan fora als deze veel te beperkt voor.
      De vragensteller gebruikt de benaming VvE-beheerder niet in haar posting. Uiteraard zijn er beheerders die kunnen bieden wat haar VvE zoekt, maar dergelijke werkzaamheden doen zij normaliter voor de VvE’s waarmee een beheer- of dienstverleningsovereenkomst is gesloten, inclusief het financieel-administratieve en secretariële beheer.
      Dat VvE-beheerders op ad-hoc basis onderhoudsklussen organiseren voor willekeurige VvE’s acht ik op een enkele uitzondering na minder aannemelijk.
      Misschien heb ik het mis, maar ik denk dat de vragensteller specifiek op zoek is naar een partij die sec het onderhoud kan organiseren, los van het VvE-beheer in brede zin. Dat zijn gespecialiseerde bedrijven op het gebied van bouwkundig advies, die zich bezighouden met projectvoorbereiding en -coördinatie, het samenstellen van MJOP’s, calculaties, directievoering, bouwbegeleiding, toezicht en inspectie en wat dies meer zij.

      #1497
      William
      Deelnemer

       Als het puur om het technisch onderhoud gaat, zou ik gewoon contact op nemen met een (vrij grote) aannemer en/of bouwkundig adviseur. Zo min mogelijk tussenpersonen gebruiken in deze.

       #1499
       EsthervD
       Deelnemer

        William en Joost dank je wel voor de lijstjes.
        Het heeft mij enorm geholpen omdat ik niet wist dat ik ook alles van de VvE uit handen kan geven.
        Momenteel verzet ik heel veel werk om lekkages aan mijn pand verholpen te krijgen, foto repportages maken van de schade, onderzoeken oorzaken van de schade, offertes aanvragen, andere eigenaar aanschrijven en ik krijg maar geen reactie noch wordt er tot actie over te gaan. Tevens wordt er niet meegewerkt aan een gezonde financiële VvE. Met andere woorden voor mij zou de VvE beheerder de uitkomst zijn voor mijn probleem (wist alleen niet dat het bestond) – alleen vind ik het erg lastig om te bepalen wie echt doortastend en betrouwbaar is.

        @Colin
        – ken jij een beter forum waarop ik de vraag naar ervaringen met een VvE beheerder zou kunnen posten?

        #1500
        Rob
        Deelnemer

         Hoi Esther,
         Ik heb de indruk dat er organisatorisch in de VvE eerst orde op zaken gesteld moet worden.
         Om zaken van de VvE uit te besteden aan een VvE beheerder zal er daarover een besluit van de vergadering moeten komen.
         Maar, naar mijn mening.., je kan wel een heel goede beheerder vinden, als het bestuur of de leden niet meewerken schiet je er alsnog niet heel veel mee op!
         Klopt het dat er ook sprake is van een zeer kleine VvE?

         #1502
         Colin
         Deelnemer

          Het spijt me, maar dit relatief jonge forum lijkt op dit moment het drukst bezocht en daarmee het centrale praatclubje in VvE-land te worden.
          Het forum van VvE Kwesties bestaat veel langer, is heel goed, veel bruikbare informatie te vinden, maar lijkt wat activiteit betreft over zijn hoogtepunt heen.
          Het forum van Vereniging Eigen Huis is helaas een paar jaar geleden gestopt. Nooit begrepen waarom. Ben er lang actief geweest, honderden vragen beantwoord, totdat al die tijd en moeite met 1 pennestreek van het net werd gehaald. Wat een kater heb ik daaraan overgehouden.
          Back on topic. Ik deel het vermoeden van Rob, dat hier sprake is van een mini-VvE met slechts 2 leden. Mogelijk dat de vragensteller nog niet lang geleden het eigendom heeft verkregen en zich, gelet op de onbekendheid met het fenomeen VvE-beheerder, verkeken heeft op de gevolgen van een inactieve VvE.
          Vraag is of deze situatie oplosbaar is met een ongewillige mede-eigenaar. Bij elk te nemen besluit kan een patstelling ontstaan als beide eigenaren 1 stem hebben. Bovendien is het uitbesteden van het volledige beheer een kostbare aangelegenheid voor een kleine VvE en waarschijnlijk niet financieel haalbaar.

          #1503
          Carla
          Deelnemer

           @ Colin, ik kan me alles voorstellen bij die kater en de oorzaak daarvan. Eigenlijk vind ik het onfatsoenlijk en respectloos.
           Toch fijn te merken dat het je niet heeft weerhouden om via dit kanaal je steentje weer bij te dragen. Lees je graag.
           Met vriendelijke groet,
           Carla

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.