Onderhoud balkon en buitenmuur

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7928
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Ik heb twee vragen vwb onderhoud.

  1

  Ik woon in een appartement op de bovenste (derde) verdieping van een pand. Hier bevindt zich het enige balkon van het totale pand. Ik heb als enige toegang tot dit balkon (via mn slaapkamer).

  Ik vraag mij af of onderhoud van dit balkon valt onder de verantwoordelijkheid van de VvE of dat ik dit zelf moet regelen/bekostigen.

  Het splitsingsreglement van 1973 is van toepassing en in de splitsingsaktie zijn verder geen bijzondere bepalingen opgenomen over dit balkon.

  Kan iemand hierover advies geven?

  2

  Boven het genoemde balkon is een puntdak met een scheur in de buitenmuur. Voordat ik deze scheur laat inspecteren&repareren wil ik eerst weten of dit wellicht valt onder de verantwoordelijkheid van de VvE . Kan iemand hierover advies geven?

  Alvast bedankt

   

  #7929
  MariElise
  Deelnemer

  Tot de gemeenschappelijke gedeelten worden ondermeer gerekend:
  a. funderingen, dragende muren en kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren, de buitengevels, waaronder begrepen raamkozijnen, deuren, balkon-constructies, borstweringen, galerijen, terrassen en gangen, de daken, schoorstenen en ventilatiekanalen, de traphuizen en hellingbanen, alsmede het hek- en traliewerk;
  Artikel 3 Indien er twijfel bestaat of een zaak tot de gemeenschappelijke gedeelten of de gemeenschappelijke zaken behoort, wordt hierover beslist door de vergadering.
  Als je artikel 2 a zo leest valt het dus onder gemeenschappelijk.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.