Onderhoud buitenruimte

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #12543
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste heer/mevrouw,

    

   Onze VVE bestaat uit 2 woningen van een 3 laags huis; het appartement met twee verdiepingen boven en het appartement op de begane grond. Binnenkort wordt het volledige pand buiten geschilderd. O.a. het schilderen van het tuinhuis van de bewoners van de begane grond wordt niet betaald voor de VVE gezien dit geen gezamenlijk eigendom is. Nu moeten de planfonddelen onder het balkon van de eerste verdieping, dus in de tuin van de begane grond, ook gerepareerd/geschilderd worden. Is dit wel gezamenlijk eigendom/op kosten van de VVE? Vallen er in de regel nog meer timmer/schilderwerkzaamheden aan het exterieur buiten de VVE?

    

   Wellicht is dit afhankelijk van de splitsingsakte alleen van die van ons worden we niet veel wijzer dus we zijn benieuwd wat hier in de regel wordt gehanteerd.

    

   Vriendelijke groet,

   #12545
   RonaldL
   Deelnemer

    Zie onder meer:

    Eigendom grond: wat behoort hiertoe?


    Het lijkt mij dat de VvE eigenaar is van de grond en het begane grond appartement het gebruiksrecht heeft.
    Als het tuinhuis als “duurzaam” verbonden met de grond geacht wordt, is het dus eigendom van de VvE. Het simpele feit dat de VvE het niet betaald heeft doet er nog niet toe.
    Anders wordt het als er een recht van opstal geregeld is voor het tuinhuis. Maar dat zou dan in het kadaster terug te vinden moeten zijn.
    Balkons:
    In het algemeen onderdeel van de buitenschil dus gemeenschappelijk. Echter afhankelijk van de AvS kunnen afwerklagen (maar dan meestal alleen de vloer) onder het privé onderhoud vallen.
    Dus kijk wat de AvS wel en juist niet zegt.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.