Onderhoud dak: kosten kantelramen en dakkapel

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #11338
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Onze VVE bestaat uit 2 leden voor 2 “appartementen in een “herenhuis” dat gesplitst is in onder (souterrain en begane grond) en boven (1e en 2e verdieping). Modelreglement is Modelreglement-bij-splitsing-in-appartementsrechten-1992. In de akte van splitsing is o.a. de volgende afwijking opgenomen:

  – De buitendeuren, ramen en kozijnen zijn niet gemeenschappelijk: dit geldt eveneens voor de leidingen die uitsluitend betrekking hebben op gedeelten die bestemd zijn voor prive gebruik. Het buitenschilderwerk dient wat betreft de kleurstelling….

  Mijn vraag is:
  Ben ik als eigenaar van het onderste appartement verantwoordelijk voor de kosten van lekkage aan het kantelraam (in het dak) en schilderwerk aan de dakkapel.

  #11351
  RonaldL
  Deelnemer

  Het aangehaalde stuk uit de akte van splitsing is wellicht uit een verband gerukt waardoor nuances nu op dit forum onopgemerkt zou kunnen worden,
  Maar als dit stukje inderdaad maatgevend is, dan zijn een kantelraam en dakkapel voor zover hier de ramen en kozijnen bedoeld worden niet gemeenschappelijk. Een boeiboord van een dakkapel is geen kozijn, dus zou zomaar wel gemeenschappelijk zijn. Ik neem aan dat het dak bijvoorbeeld wel gemeenschappelijk is.
  Het is te hopen dat de akte van splitsing en bijbehorende splitsing tekening duidelijk aangeeft welke deur, raam en kozijn dan bij welk appartement hoort.
  Edit: tenzij een zolder, waarin het kantelraam zit, niet bij het bovenste appartement hoort, dan zou het zo maar weer toch gemeenschappelijk zijn.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.