Onderhoud erf afscheiding.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #3877
  Jet
  Deelnemer

   hoi allemaal,

   de vergadering komt er aan en ook de stress. Had al geschreven maar lijkt niet door te komen.

   wij willen heel graag wat privacy. Tot op heden mag dat niet. Boven heeft fluisterscherm en scheidingsscherm op dakterras en balkon. Wij mogen dat niet want zeggen ze bij ons was met de bouw en bij jullie niet dus wij mogen en en jullie niet.

   bij 1 iemand waren nog extra schuttingen geplaatst en dat is gedoogd, dat gedoog is half jaar geleden door gegeven aan nieuwe bewoners. Hetzelfde schutting als wij willen maar niet mogen. We hadden een los doorzichtig windscherm geplaatst en kregen bericht dat dat niet mocht. Het is onze achtertuin en enige zitplek dus zitten we achter een wasrek met was of we hangen er een gordijn aan voor wat privacy. We kijken zo bij de buren naar binnen.

   nu vinden we vreemd boven heeft alles 90 m2 dakkapellen, dakramen, twee verdiepingen dakterras en balkon op breide afscherming.. En wij 62 m2 piepklein tuintje zonder privacy. We betalen even veel service kosten. Gelijke splitsingen.

   we vonden niet kloppen en hebben gekeken op de bouwtekening. Daar staan hagen op. Het blijkt dat de architect de tuin had afgeschermd met hagen. Maar de bewoners er gietijzeren hekjes neergezet heeft jaar na de bouw op 1 na. Haagjes weggehaald geen vergadering.

   voor privacy willen we terug naar de oude staat. We moeten toch fatsoenlijk en windvrij buiten kunnen zitten. En niet tv kijken bij de buren. De haag rondom zoals was en op de tekening staat. We willen liefste fluisterscherm of gewoon scherm zoals gedoog en boven heeft maar dat mag niet. Hagen knippen terwijl ze zelf achter schutting zitten vinden we niet geweldig.

   we vragen ons af is de haag gemeenschappelijk. Hij stond bij alle mensen op de erf afscheiding staat op de bouwtekening en gemeente tekening. Stond ook tussen de huizen in als soort scherm.. Ze willen weer servicekosten op gaan hogen. Uiteraard geen splitsingswijzing naar eerlijke verdeling.

   Het gebouw, maar ook de wijk is dus opgeleverd met die haagjes. Kwam bij huis.

   daarbij plaatsen ze mega dakramen en dakkapellen. Staan niet in splitsingsakte. Mogen gewoon geplaatst worden. Wel ff melden. Wij gaan dus steeds meer verzekering betalen. Maar iemand wil afdak en word er meteen gezegd verzekering voor eigen. Dat betekend dus dat de boven bewoners uit kunnen bouwen met wat ze zelf willen. De verzekering aangepast word. Splitsingsakte niet.Maar als wij wat willen zelf verzekering moeten betalen. Als we wat mogen….

   er zijn we es toestemmingen gegeven maar gek genoeg staat nooit in notule. Als we dan melding maken van bv dat iets goedgekeurd was gaan ze weer opnieiw bespreken. Zeggen we ook maar was goed gekeurd. Jaaa zeggen ze dan kaar nu gaan we praten over de maten.. En x erop weer niet in notulen. Dan vergader je al voor derde x over zelfde.

   heel graag advies.

   groetjes Jet

    

    

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 weken, 6 dagen geleden door .
   #3879
   Jet
   Deelnemer

    Ps de secretaris heeft net tussen neus en lippen door een agendapunt over de haag doorgemailt van ons aan alle leden. Het bestuur was op de hoogte gesteld dat we dat zouden indienen en zij hebben dus in mail gezet die ging over mensen die niet konden komen op een ledenvergadering. Mag zoiets. Ze hebben vroege voorafkondiging gedaan en mensen konden niet in reactie word oms agendapunt gemeld….Dit word nu weet ik hoelang vooraf op straat besproken.

    #3882
    Bob
    Deelnemer

     Hi Jet,
     Lang niet gezien. Helaas gaat het, naar ik moet constateren, nog steeds niet veel beter in jouw VvE. Wat naar en verdrietig voor je!
     Met alles wat je hier aandraagt, en samen met wat je in het verleden al aandroeg, zie ik maar één mogelijkheid om deze tirannie van de “bovenwoners” te doorbreken, en dat is dat je echt hulp moet gaan zoeken bij bijvoorbeeld het juridisch loket of een deskundige in jouw directe omgeving, die samen met jou de akte, het reglement en alle andere beschikbare zaken en feiten de toestand bekijkt om tot een oplossing te komen. Ik zie het er niet van komen dat je de “bevrijding” gaat vinden via dit forum, hoe graag ik (we) je ook zouden willen helpen.
     Helaas, ik kan je niet verder helpen, sterkte, Bob.

     #3883
     Jet
     Deelnemer

      Hoi Bob
      Je hebt gelijk denk ook dat beste is. Wat een drama hier. Wel spoedvergadering uit geroepen maar verwachting is dat er niemand komt. Heb hier altijd wel veel adviezen gehad in hoe her moest aanpakken en of zeggen en ook dingen bereikt vandaar toch hier neerzetten. Maar tis hier gewoon 24 uur perdag voor je rechten opkomen en das veel werk in oms complex.
      Er zit niks anders op. 🙁
      dank je wel!!!
      groetjes Jet

      #3884
      Bob
      Deelnemer

       Hi Jet,
       Graag gedaan, jammer dat ik niet meer voor je kan betekenen.
       Iedereen voelt aan zijn water dat jou tekort wordt gedaan, maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn helaas nog steeds heel verschillende zaken.
       Houd goede moed, alleen de aanhouder gaat/kan winnen.
       Wat ik je nog wel wil meegeven is dat je zou kunnen overwegen om gewoon een echte erfafscheiding te plaatsen. Daarmee moet je wel rekening houden met het eventuele feit dat je (deels) aan de openbare weg grenst, en dat de gemeente daar normen zal hebben v.w.b. bijvoorbeeld de maximale hoogte. Voor de grens tussen jouw erf en dat van de directe buren doe je er goed aan om met jouw naaste buren te overleggen. Die zitten ongetwijfeld in hetzelfde schuitje. Daarna gewoon plaatsen en afwachten. De VvE mag niet zomaar en zonder goede reden jouw eigendom (de afscheiding) weghalen. Eigenmachtig optreden door leden van de VvE is domweg niet toegestaan, je komt immers niet aan andermans eigendom! Lak hebben aan de tirannieke bovenburen is een optie, maar de stemming zal er niet veel beter van worden, maar ik denk dat het bij jouw VvE helaas ook niet slechter kan!
       Zoek vooral medestanders die zuchten onder hetzelfde juk en blijf geloven in “samen sterk”!
       To horens en veel succes gewenst, Bob.

       #3886
       Jet
       Deelnemer

        Hoi Bob,
         
        We hebben ondertussen een afscheiding geplaats nog voor we wisten dat de oorspronkelijke afscheiding een haag hoort te zijn. We dachte dat orgineel was war we hadden maar bleek dus niet zo te zijn. We hebben ons gehouden aan de aangegeven hoogte van vergadering  die ze voor ons bedacht hebben hoewel ze zelf 50 cm hoger zitten. We hebben ook aangegeven dat voor onderhoud het geen probleem moet zijn omdat ze zelf hun hekwerken ook niet orgineel hebben terug geplaats. Maar als moet dan moet het en zullen we hagen plaatsen. Maar zoals nu wel begrijp mogen ze de hagen niet wegstemmen omdat ze er officieel horen te zitten?
        Vanmorgen wel wat bereikt. Er kwam bestuurslid toevallig langs. Voor ons plafond ook al een bijna 4 jarige strijd. Zit roestend ijzer in.  Das wel nu iemand bijgeweest en de voorzitter zag eindelijk dat serieus was en zei zelfs jeetje dit is erg. Maar tis al 4 jaar erg.
        blijkbaar Binnen bestuur ook onduidelijkheid worden verschillende dingen gezeg en mijn mail vinden ze te veel en te lang. Dus lezen niet. Hebben we met 1 bestuurslid korte lijn afgesproken.
        Er was nl ook als bestuur opgetreden zonder onze toestemming en VVE vergadering naar gemeente toe wat veel problemen heeft geven ook in terug draaien en nog zijn er problemen. Boven stuurt een dank je wel mail voor hun geregeld en wij problemen. Heb daar ook over gemailt dat ze niet hun titel te pas en te onpas mogen gebruiken.  want als ze bellen als bestuurslid VVE krijgen ze veel meer voor elkaar maar dat doen ze wel voor zichzelf zomder toestemming. En dat ik over zulke dingen direct contact wil. Als ze niet antwoorden blijf je mailen en schiet niks op en onze problemen worden steeds groter. Onderling regelen ze blijkbaar ook niet in overleg…ZUCHT.
        anyhow gelukkig een medebewoner die ook doordat ze titel gebruikte naar gemeente en problemen heeft een medeopkomer voor recht. Zeg bewust zo omdat hun zeggen dat onder tegen boven is. Maar draait alleen om eerlijkheid.
        maar dat stoppen moet is wel duidelijk!
        Nogmaals dank! Vind wel erg fijn dat je meeleest en reageert.
        groetjes en fijn weekend. Jet

        #3887
        Bob
        Deelnemer

         Hi Jet,
         Doet me goed te horen dat er ook nog zaken wel goed gaan.
         Wat mij betreft zijn hagen op bouwtekeningen slechts een suggestie over hoe men de erven zou kunnen scheiden, en géén onderdeel van het gebouw of van de constructie. Iedereen mag zijn eigen tuin/erf naar believen inrichten en men is niet verplicht om de bouwtekeningen met suggesties te realiseren. Stel je voor dat de architect in jouw tuin 2 bomen zou hebben getekend. Dan zou je bomen moeten plaatsen en je weet niet eens of de architect kastanjes of populieren wilde zien.
         Je tuin richt je zelf in en geheel naar eigen wens! Daar gaat ook de VvE niet over. Erfafscheidingen tussen buren plaatst men in het gemeen in goed overleg, en de scheiding met de openbare weg geheel naar eigen wens. Het moet wat mij betreft allemaal niet gekker worden bij jullie. Ga gewoon je gang en laat de nieuwe afscheiding gewoon staan! Alle tijd om te zien wat de VvE gaat doen, en ze mogen al helemaal de erfafscheiding op eigen gezag weghalen. Dat kan niet in ons Nederland!
         Vriendelijke groet, Bob

         #3888
         Jet
         Deelnemer

          Hoi Bob,
          in het geval van dit complex blijkt de architect dus de erfafscheiding geplant te hebben. Dus dat kwam met net huis. De haag op de bouwtekening was er ook echt. Iemand vertelde dat hij zelf hek neer gezet had maar omdat de haag erbij kwam hij die struikjes ook heeft gehad. Iedereen had dus bij opbouw officieel allemaal het zelfde. Allemaal keurig een haag.Was denk ook opbouw hele buurt. De architect had groene buurt in gedachten. Meeste struikjes zie je dus ook nog bv tegen over bij de rijtjes huizen.
          vandaar ook dat ik er vanuit ga dat het bij gebouw hoorde en dat zou dan ook meteen de oneerlijkheid verklaren. Immers gelijke splitsing. Als men zich daadwerkelijk helemaal gehouden had aan de regels en bouwtekening en niet zelf zo maar alles deed was de verdeling een stuk beter.
          in principe is hier dus vanaf dag 1 fout gegaan.
          1 bewoner heeft dus nog deel orginele haag en orginele tegels. Maar aan de zijkanten is daar de haag weggehaald door de buren en gietijzer hekjes geplaats. De haag heeft ze dus niet zelf geplant was haar erfafscheiding de buren hebben we ongevraagd de haag weggehaald en hekwerken neergezet. Omdat achtertuin is ben je daardoor wel al je privacy kwijt.
          maar zoals ik nu begrijp is dat dus ongewoon dat appartement compleet met tegels en haag word afgeleverd?
          ow en de architect heeft ook sommige boompjes in tuinen geplaatst volgen eerste bewoner en ook op gemeenschappelijke ruimtes maar meeste hebben die vrijsnel uit de grond getrokken 🙁
          op dit moment moet er gewoon iemand komen die alles regelt en uitzoekt. Maar men wil dat niet uit handen geven. Tjaaa want zoals we al hoorde we hebben mazzel dat we boven wonen.
          Groetjes Jet

          #3889
          Jet
          Deelnemer

           Ps toen wij wat plantjes neerzetten en de auto voor de deur daar is parkeerplek werden we meteen aangesproken. De plantjes zouden groeien en dat zou uitzicht ontnemen en dat deed de auto ook. We zetten de auto dus helemaal aan de rand van onze parkeer. En voor plantjes moet ik steeds moed verzamelen om meer te durven kwa dichtheid en hoogte. Tis dus metaal hekje en niks ervoor erop erover of ertussen.
           En tis achteruit ons enige zitplek :-/
           groetjes Jet

           #3890
           Jet
           Deelnemer

            Achteruit is achtertuin voor is gemeenschappelijk en niet van ons.

            #3891
            Bob
            Deelnemer

             Hi Jet,
             Als ik je goed begrijp is de achtertuin privé. Tegels en aanplanting, zeker in de eigen achtertuin, mag je natuurlijk vervangen en aanpassen naar eigen wens. De VvE bepaalt niet hoe jouw eigen achtertuin er uitziet. Daar ga je helemaal zelf over. De gemeenschappelijke voorkant/voortuin is natuurlijk iets anders.
             Als de direct op de begane grond grenzende buren samen met je eens zijn dat de nieuwe erfafscheiding (geen haagje) goed is zou ik alles gewoon laten staan.
             De boverburen moeten niet zo zeuren, ze moeten niet in, maar over jouw tuin heen kijken.
             Vriendelijke groet, Bob

             #3892
             Bob
             Deelnemer

              En als bij jou vóór, op de openbare weg, parkeren is toegestaan hebben de bovenburen geen poot om op te staan wanneer ze het jou willen verbieden! 😉

              #3894
              Jet
              Deelnemer

               Okay dank je wel, dat was overigens weer beneden buur waarvan we de auto niet op de parkeer mogen zetten en plantjes laten groeien. Ga nu ook niks meer doen. Van de zomer had ik ff inklap scherm doorzichtig zwart geplaats voor wind en beetje privacy maar kreeg al bericht dat dat niet mocht.  Hier ook geplaats, gevraagd waarom niet mocht maar nooit antwoord gekregen. Op dit moment is voorkant dus achterkant van achtertuin vast maar zijkanten verplaatsbaar. Rekening mee gehouden moest het weg moeten als erfafscheiding. Onze achtertuin willen de buren dat zoveel mogelijk zelfde blijft vanwege de uitstraling als complex.
               Wederom bedankt toch weer geholpen 🙂
               groetjes Jet
                
                

              13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
              • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.