Onderhoud

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #41249
  iza
  Deelnemer

   Ik woon in een appartement en heb kunststof kozijnen. Toch moet ik meebetalen aan schilderwerk buiten van de kozijnen van de andere appartementen. In het verleden was dit anders en ontving ik juist een bedrag van de VVE omdat het schilderwerk mijn appartement niet betrof en ik wel maandelijks bijdrage betaal.
   Wat is de regelgeving hieromtrent? Is het redelijk te verwachten dat ik niet of minder bijdraag. Hetzelfde geldt voor de balkons.

   #41250
   Rob
   Deelnemer

    In de akte van splitsing die in jouw VvE van toepassing is, is vastgelegd welke (onderhouds)kosten voor rekening van de gezamenlijke eigenaren komen en de verdeling van die kosten over de diverse appartementen.
    Van die regeling mag niet afgeweken worden.

    Is het redelijk te verwachten dat ik niet of minder bijdraag.

    Nee, dat is niet redelijk.
    Je zal moeten (blijven) bijdragen conform de vastgelegde verdeelsleutel.

    Het is m.i. zelfs onjuist geweest dat er in het verleden geld terug is gegeven aan eigenaren waar geen (of minder) schilderwerk uitgevoerd hoefde te worden.

    #41251
    iza
    Deelnemer

     Bedankt voor je reactie. Ik ga ook bijdragen. Ik was gewoon benieuwd naar de regels hieromtrent. Het is destijds in de vergadering besloten dat ik niet hoefde bij te dragen. Dat was niet op mijn initiatief overigens.

     #41252
     Rene
     Deelnemer

      In de meeste VVE’s zijn kozijnen gemeenschappelijk. Dat wil zeggen dat de VVE opdraait voor ‘t onderhoud.
      Waar ‘t vaak mis gaat (is ook bij ons gebeurd), is dat men individuele aanpassingen toestaat, zonder de concequenties te overzien.

      Door op eigen kosten kunststof kozijnen te nemen heb je zowel voordelen als nadelen. Voordeel is vaak kwalitatief beter hang en sluitwerk en nieuw glas. Glas dat wellicht ook gewoon in de bestaande houten kozijnen had geplaatst kunnen worden. Nadeel is dat je betaald uit eigen zak voor iets wat niet jouw eigendom is.
      Dus anders gezegd, de kozijnen zijn niet van jou. En de VVE heeft zowel kunststof als houten kozijnen. Beiden vergen hun eigen soort onderhoud. Al het onderhoud aan de gemeenschappelijke delen komen ten laste van ‘t reservefonds en iedereen betaald mee aan zijn breukdeel.

      #41401
      Rob
      Deelnemer

       Individuele vervanging van kozijnen zorgt in veel gevallen uiteindelijk voor trammelant in de VvE.
       Zo ook weer in deze kwestie

       #41405
       iza
       Deelnemer

        Bedankt voor je reactie!

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.