Onduidelijkheid over BTW

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #8034
  LCvanW
  Deelnemer

   Naast ons terrein wordt een flat gebouwd door een andere woningcoöperatie dan de onze. Uiteraard is het op hun eigen terrein. Onze VvE heeft aangeboden om tegen een vergoeding gebruik te maken van ons grasveld voor opslag van materiaal, bouwketen e.d. Mijn vraag is nu: moet onze VvE over dat bedrag BTW afdragen?

   #8035
   Bob
   Deelnemer
    #8036
    LCvanW
    Deelnemer

     Dank u wel. Ja, die link had ik bekeken. Ik denk dat u punt 1 daarvan bedoelt. Daar staat: Nagenoeg alle VvE’s zijn vrijgesteld van de BTW-plicht. Verder staat er bij dat punt 1:
     Een enkele VvE is wel BTW-plichtig; dit is doorgaans slechts het geval bij zeer grote VvE’s. Wanneer ben je een zeer grote VvE? Ik stel de vraag hier omdat ik via de belastingdienst verschillende antwoorden kreeg, erg onduidelijk en onze eigen beheerder het ook niet met zekerheid kon zeggen.

     #8037
     Bob
     Deelnemer

      Hi L.C.,
      In mijn beleving is er geen sprake van enige commerciële activiteit, noch is er sprake van ondernemerschap of een winstoogmerk.
      Hier is veeleer sprake van goed nabuurschap en een redelijke vergoeding ter compensatie van hinder en overlast die wordt ervaren.
      Ik zou me absoluut niet druk maken over BTW bij dit eenmalig voorkomend gedogen en accommoderen. Vergoeding komt in de VvE-kas ten bate van alle niet-commercieel gedogende leden/bewoners.
      Met vriendelijke groet, Bob

      #8039
      LCvanW
      Deelnemer

       Dank u voor de snelle reacties. Ja, we zitten 1,5 jaar weer met een bouwput naast ons en zij zijn er erg mee geholpen.
       Ook leuk dat ik hierdoor dit forum ben tegen gekomen, altijd handig. Je krijgt hier sneller een antwoord dan bij de belastingdienst 😉
       Bedankt nogmaals
        

       #8040
       Bob
       Deelnemer

        Graag gedaan en tot ziens op dit forum.
        Vriendelijke groet, Bob

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.