Onduidelijkheid over BTW

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #8034
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Naast ons terrein wordt een flat gebouwd door een andere woningcoöperatie dan de onze. Uiteraard is het op hun eigen terrein. Onze VvE heeft aangeboden om tegen een vergoeding gebruik te maken van ons grasveld voor opslag van materiaal, bouwketen e.d. Mijn vraag is nu: moet onze VvE over dat bedrag BTW afdragen?

  #8035
  Bob
  Deelnemer
  #8036
  LCvanW
  Deelnemer

  Dank u wel. Ja, die link had ik bekeken. Ik denk dat u punt 1 daarvan bedoelt. Daar staat: Nagenoeg alle VvE’s zijn vrijgesteld van de BTW-plicht. Verder staat er bij dat punt 1:
  Een enkele VvE is wel BTW-plichtig; dit is doorgaans slechts het geval bij zeer grote VvE’s. Wanneer ben je een zeer grote VvE? Ik stel de vraag hier omdat ik via de belastingdienst verschillende antwoorden kreeg, erg onduidelijk en onze eigen beheerder het ook niet met zekerheid kon zeggen.

  #8037
  Bob
  Deelnemer

  Hi L.C.,
  In mijn beleving is er geen sprake van enige commerciële activiteit, noch is er sprake van ondernemerschap of een winstoogmerk.
  Hier is veeleer sprake van goed nabuurschap en een redelijke vergoeding ter compensatie van hinder en overlast die wordt ervaren.
  Ik zou me absoluut niet druk maken over BTW bij dit eenmalig voorkomend gedogen en accommoderen. Vergoeding komt in de VvE-kas ten bate van alle niet-commercieel gedogende leden/bewoners.
  Met vriendelijke groet, Bob

  #8039
  LCvanW
  Deelnemer

  Dank u voor de snelle reacties. Ja, we zitten 1,5 jaar weer met een bouwput naast ons en zij zijn er erg mee geholpen.
  Ook leuk dat ik hierdoor dit forum ben tegen gekomen, altijd handig. Je krijgt hier sneller een antwoord dan bij de belastingdienst 😉
  Bedankt nogmaals
   

  #8040
  Bob
  Deelnemer

  Graag gedaan en tot ziens op dit forum.
  Vriendelijke groet, Bob

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.