Onrechtmatig gebruik bezoekersparkeerplaatsen voor 2e auto

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #7932
  W-gebouwD
  Deelnemer

   Bij ons complex is per appartement 1 parkeerplaats toegewezen. Verder zijn er slechts 12 bezoekersparkeerplaatsen. Daarvan zijn er 2 aangewezen als invalide parkeerplaats en zijn er 4 aangewezen als oplaadplaats voor elektrische auto’s. De bezoekersparkeerplaatsen en oplaadplaatsen worden regelmatig door eigenaren gebruikt voor de stalling van een 2e auto, terwijl dit verboden is in het (bij iedereen bekende) HHR. De handhaving is erg moeilijk.

   Zijn er in dit forum mensen die hier ervaring mee hebben en advies kunnen geven? Ik ben daarbij bijzonder geïnteresseerd in effectieve methoden om onrechtmatig gebruik tegen te gaan.

   #7933
   Carla
   Deelnemer

    Parkeergedrag is vaak een lastig te bestrijden probleem. Je zou kunnen overwegen om aan het reeds bekende verbod in het HHR een boetebepaling te verbinden.
    Deze boetebepaling dient dan tevens wel opgenomen te worden in het HHR. Uiteraard na het eerst op de agenda te plaatsen van de vergadering en verkregen akkoord van de leden.
    Om te kunnen/willen handhaven moet je wel bewijzen dat degene ( herhaaldelijk ) in overtreding is. Om maar een voorbeeld te geven…..wanneer iemand wordt aangesproken op het parkeren van zijn/haar tweede auto op een parkeerplaats voor bezoekers, kan hij/zij verklaren dat zijn ‘bezoek’ ( b.v. familie ) gebruik maakt van zijn/haar tweede auto. Daar sta je dan met je goede wil om alles netjes te regelen en oneigenlijk gedrag uit te willen bannen. 😉

    #7934
    W-gebouwD
    Deelnemer

     Carla, bedankt voor jouw reactie. De boetebepaling is inderdaad opgenomen in het HHR. Toch is handhaving lastig. Niet iedereen wil ‘politie-agentje’ spelen en het is soms lastig te achterhalen van wie het voertuig is.

     #7935
     Carla
     Deelnemer

      @ W-gebouw D, ik ken en herken je probleem. Het wordt nog lastiger wanneer het terrein niet afgesloten is, zoals bij ons. Zelfs buurtbewoners zijn niet te weren. Je er niet al te druk over maken is beter voor je eigen gemoedsrust. 😉
      Met vriendelijke groet, Carla.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.