Onveilige elektra

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #8094
  Anoniem
  Deelnemer

   Hallo allemaal,

   Ik heb een vraag en ik hoop dat jullie onze VvE kunnen helpen. Binnen onze VvE (8 appartementen in totaal) zijn 3 woningen van een vastgoedbedrijf. In deze woningen is de elektra echter nog uit het jaar 0 en volgens een elektricien die ik er naar heb laten kijken, onveilig. Ik heb het vastgoedbedrijf gevraagd om deze gevaarlijke situatie te verhelpen, maar nu blijkt dat ze er niks aan doen, waardoor er nog steeds potentieel brandgevaar is.

   Wat kunnen wij hier als VvE tegen doen?

   #8095
   Rob
   Deelnemer

    Wanneer er daadwerkelijk sprake is van een ernstige onveilige en gevaarlijke situatie zou je dit kunnen aangeven bij de gemeente.
    Zij hebben de mogelijkheid de eigenaar een dwangsom op te leggen !
     

    #8097
    Bob
    Deelnemer

     Hi Renske,
     Mijn advies is om eerst de opstalverzekering en polisvoorwaarden goed na te kijken.
     Veel polissen en voorwaarden eisen dat de elektrische installaties blijvend moeten voldoen aan de NEN1010. De installateur die de slechte installaties heeft beoordeeld kan je daarover meer vertellen. Mochten de installaties niet voldoen dan zou je het vastgoedbedrijf daar op kunnen wijzen. Betrek zo nodig de verzekeraar.
     Kijk in elk geval goed na of de “appartementenclausule” op de polis is opgenomen. Die clausule heb je hard nodig wanneer het fout zou gaan. Geef het vastgoedbedrijf ook aan wat hun risico en schade is wanneer hun brakke installaties oorzaak zouden zijn van enige schade in relatie tot de opstalverzekering.
     Ook de gemeente kan een rol spelen zoals Rob al aangaf. Afdeling Bouw- en woningtoezicht of equivalent.
     Met vriendelijke groet, Bob.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.