Overlast hardevloer.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #4707
  Anoniem

   Hoi allemaal,

   Deze is niet voor mezelf maar een buur.

   Mag het bestuur je een contract laten ondertekenen splitsing kosten VVE – verliezer 50 – 50 onafhankelijk onderzoek harde vloer. En pas na ondertekening het door de VVE vergadering laten gaan terwijl de indientermijn verlopen is.
   Dit is niet eerder besproken op de vergadering.

   In contract staat niks over wat gaat kosten, wie onderzoek gaat doen en wat de vervolgstappen zijn als vloer niet klopt.

   Modelreglement 92
   Splitsingsakte na 22.00 en voor 8 uur geen overlast veroorzaken.

   Graag advies tekenen of niet.

   Groetjes Jet

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #4710
   Rob
   Deelnemer

    Een interessant artikel hierover is te lezen in dit artikel van Rijssenbeek.
    Verder ben ik van mening dat het aan de VvE (dus niet aan het bestuur) is om te bepalen op welke wijze er opgetreden gaat worden in dergelijke situaties en het eveneens aan de VvE (dus niet aan het bestuur) is om, bij voorkeur in het HHR, een regeling met betrekking tot de kosten van de geluidsmeting op te nemen.

    #4711
    Jet
    Deelnemer

     Hoi Rob,
     Dank voor je reactie dat artikel hadden we gevonden, omdat afgedaan werd als een ruzie die zelf opgelost moest worden, artikel tezaam met splitsingsakte en modelregelement punten aan bestuur te gegeven met als bedoeling bespreken  in de volgende vergadering. Er is alleen niks mee gedaan. Na vragen werd contract gegeven en die wil men wel bespreken.
     Omdat het contract onduidelijk is in drievoud getekend moet worden vragen we ons zo wie zo af of een bestuurslid dit mag doen? Zitten er gevolgen aan als je tekent?
     echt nooit gehoord dat een bestuur VVE contracten maakt laat tekenen en daarna gaat bespreken in een VVE vergadering. Is zo’n contract rechtsgeldig. Of onzin?
      
     groetjes Jet.
      
      
      

     #4712
     Rob
     Deelnemer

      Volgens mij zijn in principe overeenkomsten tussen 2 partijen in vrijwel de meeste gevallen ook gewoon rechtsgeldig.
      Het is hier echter de vraag of het bestuur namens de VvE dergelijke overeenkomsten aan de eigenaren voor mag leggen. Ik weet daar het antwoord niet op !
      Persoonlijk vind ik dat het niet zou mogen, maar goed er is een verschil in wat ik kan vinden en wat juridisch niet mag 😉
       

      #4714
      Bob
      Deelnemer

       Hi Jet,
       Mogelijk begrijp ik jouw vraag niet goed, maar waarom zou iemand een contract tekenen voor een onderzoek naar zijn of haar vloerbedekking dat iemand anders wil uitvoeren?
       Wie eist bewijst, en betaalt dus ook wat mij betreft.
       Ik zou al helemaal niet tekenen voor een contract waarvan de prijs, de uitvoerder en de prestatie niet zijn omschreven. Dit nog los van het feit dat ik van mening ben dat het bestuur niet zomaar kan bepalen dat de VvE meebetaalt aan iets wat niet met onderhoud te maken heeft.
       Wie heeft de verkeerde vloerbedekking?
       Wie klaqgt er over.
       Wat voor soort vloerbedekking praten we over, en hoe is die vloerbedekking gelegd?
       Vriendelijke groet, Bob.

       #4737
       Jet
       Deelnemer

        Tis wat apart allemaal heel vaag contract. Onderbewoner last van bovenbewoner harde vloer. Waarschijnlijk 2 op elkaar. Maar dat moet dus iemand checken. Hoewel overlast beschreven staat in splitsingsakte en modelreglement kwam men met contract voor de overlasthebber. In 3 voud. Ondertekening beide partijen 1 partij is bestuurslid. Behalve dat contract vaag is werd er ook al een verdeling gemaakt ook voor de VVE. Zonder enig overleg VVE
        het in de vergadering brengen werd eerder afgedaan als ruzie en niet thuishorend bij bestuur als vergadering. Terwijl naar mijn mening daar wel hoort immers staat overlast in splitsingsakte.
        heb nog nooit gehoord van contracten binnen een VVE. En al helemaal niet eerst contract dan vergadering…
        en wie kan contracten opzetten. Want dit contract had niet eens kleine lettertjes. Het miste zowat alles wat belangrijk is.
        Daarbij onafhankelijk hoeft niet specifiek betalend te zijn. Gaat erom dat bestuurs appartement is. Als dan bestuurders een hoortestdoen dan is dat niet helemaal eerlijk.
        anyhow hoe afgelopen is weten we niet. Besloten niet naar vergadering te gaan. Het heeft gewoon geen zin meer.
        Er is overigens niet getekend en in deze vorm gebeurd dat ook niet.
        Groetjes Jet
         
         
         
         

        #4739
        Jet
        Deelnemer

         Goedemorgen Rob en Bob
         Kan mijn berichtje niet terug vinden,
         Gaat om een onder en boven woning onder bewoner last harde vloer boven bewoner waarschijnlijk twee harde vloeren op elkaar(moet uitgezocht worden). Appartement is van bestuurslid.
         Het contract is en word niet getekend. Zelf verbaasd dat dit zo maar kan.
         Onze bestuursleden kunnen eigenlijk niet echt besturen dat zij dan zo maar zoiets opstellen zonder enig overleg met VVE leden. Zoiets zou niet eens rechtsgeldig moeten zijn.
         Er mist zo veel maar wat we belangrijjkste vond wat miste was wat gebeurt er als de vloer niet klopt weer een gedoog zoals dat hier met alles gaat wat niet mag.
         ik weet niet hoe afgelopen is het heeft geen zin meer om naar vergaderingen te gaan. elke vergadering is strijden, ruzie en wijzen op regels.  En daar word dan weer misbruik van gemaakt.
         Fijne dag.
         groetjes Jet
          
          

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.