Overtredingen en handhaving.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #11288
  Bob
  Deelnemer

   Een andere manier om handhavend op te treden. Ter leeringhe ende vermaeck. 😉

   Uit een brief van een (overigens SKW gecertificeerde) beheerder aan de eigenaars van een appartementencomplex met ruim 50 appartementen.

   Quote
   Naar aanleiding van de vorige Algemene ledenvergadering wijst het bestuur een ieder nog op het volgende:
   In het modelreglement bij splitsing in appartementsrechten 1992 staat weg geschreven bij artikel F: artikel 9: Gebruik, beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijk zaken wat onder de gemeenschappelijke zaken worden gerekend. In de huisregels kunt u ook diverse regels terug vinden wat betreft het aanbrengen van zaken aan o.a. de gevels, kozijnen, voordeuren en de balkons. Zowel het modelreglement bij Splitsing in appartementsrechten 1992 als de huisregels kunt u terug op de website van de VvE.

   Wij verzoeken een ieder dringend namens het bestuur om de informatie over de gemeenschappelijke zaken goed door te nemen. De aanpassingen/toevoegingen die zonder toestemming van de vergadering zijn aangebracht dienen verwijderd te worden binnen vier weken na dit schrijven.
   Unquote

   Een “vertaling”:

   Geachte burgers,

   Wij verzoeken u namens het bestuur om de wetboeken van strafrecht en strafvordering goed door te lezen, om vervolgens de artikelen juist te interpreteren, om vervolgens tot de conclusie te komen welke strafbare feiten u (waarschijnlijk) hebt begaan, zodat u binnen 4 weken na datum van dit schrijven zelf opteert voor de bijbehorende straf.

   Met vriendelijke groet,

   De beheerder.

   Wat mij betreft een originele en zeer vernieuwende wijze van handhaven van de statuten en het huishoudelijk reglement (dat ook de beheerder bewust en consequent “huisregels” blijft noemen).

   #11289
   Bob
   Deelnemer

    Vergeet ik nog te melden dat deze handhavingsbrief gaat over alles wat men maar kan verzinnen, van naambordjes bij de voordeur in het atrium en (privé) beldrukkers tot en met complete airco-installaties. 😉

    #11324
    Bob
    Deelnemer

     Nog “fraaier” is dat wordt gerefereerd aan de vorige ALV. Die vergadering was midden november vorig jaar. In Twinq zijn géén notulen te vinden, en ook geen besluitenlijst. In Twinq is te lezen dat de notulen wel in concept bestaan, het concept is bij het bestuur!
     Alleen het bestuur weet dus wat in het concept van de notulen staat, de aangeschreven leden niet! Onbekend is daarmee ook of er binnen het bestuur überhaupt consensus bestaat over het voorliggende concept.
     Maar dat doet er kennelijk allemaal niet toe, de dreigende brief aan de leden, met de boodschap “wilt u zichzelf even ophangen”, kan er wel vast uit! 😉
     Wat was het advies van de SKW-gecertificeerde beheerder die betreffende brief verzond??
     Wordt het niet de hoogste tijd dat “persoonscertificatie” nu eindelijk eens handen en voeten krijgt?!

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.