Parkeerplaatsen en appartementen

 • Dit onderwerp bevat 7 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 12, 20221:16 pm door .
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #36775
  Jesse
  Deelnemer

   Hoi allen,

   Ik woon in een appartementengebouw waarbij elk appartement een eigen parkeerplaats heeft. Aan de hand van de eigendomsakte/koopakte en plattegrond kan ik de kadastrale nummers herleiden naar mijn eigen parkeerplaats. Ook de andere eigenaren zouden dit kunnen doen.

   Er zijn echter ook veel huurders en de verhuurder van deze panden is onbereikbaar en werkt vrijwel nooit ergens aan mee. Ik kan dus voor een groot deel van de parkeerplaatsen niet achterhalen bij welk appartementen deze horen. Deze verhuurder lijkt in huurcontracten parkeerplaatsen te vermelden die bij andere appartementen horen. Op deze manier ontstaat er onenigheid tussen de huurders en andere eigenaren die beide beweren recht op eenzelfde parkeerplaats te hebben.

   Ik weet met enige zekerheid dat de verhuurder er naast zit, maar ik kan dit niet hard bewijzen omdat ik de eigendomsakte niet te zien krijg. Deze verhuurder haalt namelijk de kadastrale gegevens van de woning door elkaar met de parkeerplaatsnummers.

   Ik heb al geprobeerd dit uit te zoeken met de splitsingsakte of via het kadaster. De parkeerplaatsen zijn echter appartementsrechten waardoor ik hier geen informatie over kan vinden bij het kadaster. De splitsingsakte geeft wel alle parkeerplaatsen en een bijbehorend nummer, maar dan weet ik alsnog niet welke woning daarbij hoort. De volgorde is namelijk niet logisch (appartement 1 hoeft niet parkeerplaats 1 te hebben).

   Ik hoop dat alles duidelijk is, de nummering van de parkeerplaatsen is ooit heel onlogisch gemaakt en daar hebben we nog steeds last van. Concreet is mijn vraag of iemand weet of er een manier is om te achterhalen welk adres (woning) hoort bij welk appartementsrecht (parkeerplaats)?

   Alvast bedankt.

   #36776
   Rob
   Deelnemer

    Heb je ook al op de splitsingstekening gekeken?
    Wellicht biedt die meer duidelijkheid.

    #36779
    Jesse
    Deelnemer

     Ik heb de splitsingsakte bekeken inderdaad, maar ik kom daar niet mee verder. Ik zie daar alleen de woningen en parkeerplaatsen met hun eigen nummers. Er staat echter niet welke parkeerplaats bij welke woning hoort.

     #36781
     Rob
     Deelnemer

      Ik heb de splitsingsakte bekeken inderdaad, maar ik kom daar niet mee verder. Ik zie daar alleen de woningen en parkeerplaatsen met hun eigen nummers. Er staat echter niet welke parkeerplaats bij welke woning hoort.

      Heb je het nu over de splitsings-AKTE, of over de splitsings-TEKENING ?

      #36782
      DikOz
      Deelnemer

       Bij ons staat het als volgt in de Splitsingsakte:

       Hoofdstuk 1: Namen van de kopers, ze krijgen vanaf hier een nummer: Eigenaar nummer 1 t/m 10
       Hoofdstuk 2: Toekenning breukdelen aan eigenaar nummers
       Hoofdstuk 3: Splitsing gebouw in adressen met kadastrale nummers en met appartementnummers Ap1 t/m Ap10
       splitsing in garage met kadastrale nummers en met Garagenummers Ga1 t/m Ga10
       Hoofdstuk 4: (Splitsingsreglement)
       Hoofdstuk 5: Toekenning App nummer Ap1 en Garage nummer Ga1 aan Eigenaar nummer 1

       Als Hoofdstuk 1 mist (bijvoorbeeld geanonimiseerde versie) zou ik garages en appartement niet kunnen koppelen aan eigenaars.

       #36783
       kv66
       Deelnemer

        Zoals TS al aangaf is de eigendomsakte maatgevend welk appartementsrecht aan wie behoort. Dat gaat dan meestal, zoals ook bij TS, via indexnummers op de splitsingstekening.
        Kan ook bijna niet anders omdat voorkomen moet worden dat elke keer als er iets verkocht wordt de splitsingsakte moet worden aangepast.
        Bij ons zijn in de splitsingsakte alleen de woningen gekoppeld aan een adres+postcode, de garages en parkeerplaatsen hebben alleen een indexnummer in de splitsingsakte. Woningen, garages en parkeerplaatsen zijn los van elkaar te verkopen.

        Heel vervelend dat de eigenaar niet mee wil werken. Zover mij bekend zijn er bij het kadaster twee zaken betreffende eigendom op te vragen, nl eigendomsinformatie (v.a.€2,80) en kopie eigendomsakte (v.a. €16).
        In de eigendomsakte moeten de indexnummers staan.
        Als de parkeerplaats tegelijkertijd met de woning is verkocht staan die twee appartementsrechten in één eigendomsakte. Zijn ze los van elkaar verkocht dan zijn er twee eigendomsakten. Kan dus best kostbaar worden om dat allemaal boven water te krijgen.


        @DikOz
        ; bijzonder dat bij jullie namen van personen in de splitsingsakte staan. Wordt de akte dan elke keer aangepast als er een woning verkocht wordt?

        #36788
        DikOz
        Deelnemer

         @KV66 De Splitsings- en Eigendomsakte (Eigendomsbewijs) zijn toch verschillende aktes? De Splitsingsakte splitst het gezamenlijk eigendom bij ons. De eigenaars destijds ‘waren het eens’ over hun aandeel en staan in de akte genoemd. Daarna hoeft die Splitsingsakte niet meer veranderd te worden bij verkoop. De 1ste eigenaar heeft ook een Eigendomsakte en die wordt gebruikt op een nieuwe akte te maken voor de volgende eigenaar.

         #36795
         kv66
         Deelnemer

          @DikOz; Helemaal met je eens. Even vergeten dat je in plaats van een indexnummer ook een index(persoons)naam kunt gebruiken om het app.recht in de AvS te identificeren.

          Misschien horen we nog van TS hoe het afloopt.

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.