Parkeerplaats/mandelig terrein

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #3533
  Rachel
  Deelnemer

   Hallo,

   Mijn vraag heeft betrekking tot schade aan een parkeerbeugel op mijn parkeerplaats.

   In de akte staat dat de parkeerplaats is uitgegeven op basis van recht van erfpacht en de gemeente is eigenaar. Het bevindt zich op mandelig terrein, daar ook overpad wordt benoemd. Nu geeft de Vve aan dat zij volgens de gedeponeerde tekening deze niet in hun beheer hebben en zo word ik van het kastje naar het muurtje gestuurd. Het lijkt er op dat het mandelig terrein door niemand beheerd wordt en de schade voor eigen rekening komt. Ik vermoed zelf dat er een fout is gemaakt bij deponering van de beheertekening. Kan ik het Vve-bestuur aansprakelijk stellen voor de schade? Of kan ik op basis van de splitsingsreglement zorgen dat het gedeeld wordt door alle eigenaren?
   Ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen met deze vraag.

   #3534
   Bob
   Deelnemer

    Hi Rachel,
    Wat staat er precies in de akte over de parkeerplaats?
    Zoals je het nu schrijft is de gemeente eigenaar van de parkeerplaats, en dan kan de VvE niet ook eigenaar zijn van de parkeerplaats/grond. Wanneer de VvE geen eigenaar is heeft de VvE er mijns inziens niets mee te maken, en het beheer berust niet bij de VvE (tenzij er iets anders is geregeld, elders in de akte).
    Wat staat er in de erfpachtovereenkomst? Wie heeft de beugel aangebracht, en wie is de eigenaar van de beugel?
    Het komt me voor dat wanneer de beugel bij de parkeerplaats hoort en ook eigendom is van de gemeente dat de gemeente de beugel ook naar behoren moet onderhouden en zo nodig repareren.
    Er zijn nog teveel onbekende feiten om echt een oplossing te kunnen geven.
    Ik zou me in jouw geval wenden tot de gemeente (eigenaar) met het verzoek om over jouw zaak iets te besluiten. Wanneer de gemeente op jouw uitnodiging heeft besloten kun je in elk geval bezwaar maken.
    Vriendelijke groet, Bob.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.