Plaatsen van Schuttingen en/of opbouw op eigen terras

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7697
  Anoniem
  Deelnemer

   Ik bewoon een appartement met een terras dat ze wel een cluster noemen. Dus meerdere appartementen dat grenst aan een gezamenlijk terras. Een lichtkoepel (van de parkeergarage) scheidt het priveterras met het gezamenlijk terras. Ik heb een verblijf op mijn eigen terras geplaatst. Nu zijn er bezwaren geuit door de VVE. Zij noemen dit een opbouw, daar had ik toestemming voor moeten vragen. Was ik me niet van bewust aangezien het mijn eigen terras is.Het is namelijk zichbaar vanaf het gezamenlijke terras. Ze hebben het nu besproken en het verblijf mag blijven staan.

   Ik word echter wel verzocht dit een meter naar mijn raam te verplaatsen en de zijkant zwart te verven.

   Ik was zeer verrast hierdoor. Te meer omdat er meerdere eigenaren zijn die een schutting van 1.80m hebben geplaatst voor deze koepel. Ik weet natuurlijk niet of deze eigenaars  hiervoor toestemming hebben gevraagd.

   Het bestuur geeft zelf aan dat in het HR niet duidelijk wordt gesteld wat nu wel en niet mag. Maar de schuttingen mogen blijven staan, bij verkoop van de woning dient dit wel verwijderd te worden.

   Ik vind dat hier met 2 maten wordt gemeten.

   Ben erg benieuwd naar de reacties.

    

   #7703
   pakkans23
   Deelnemer

    niet zo eenvoudig.
    A. of er toestemming is gegeven aan andere bewoners moet blijken uit notulen of verslagen van de ALV-vergaderingen. Is dat niet vastgelegd dan is er m.i. geen toestemming, althans geen rechtsgeldige toestemming verleend.
    B. het lijkt me dat de juridische status van uw terras en die van het ‘algemene’ terras nauwelijks anders is, behalve dat uw terras exclusief door u gebruikt wordt.
    C. Zoals het zo vaak gaat wordt hier m.i. maar wat aangerommeld. Wie bepaalt dat de opbouw ge- verplaatst en geverfd moet worden? Dat moet de ALV, en niemand anders, beslissen.
    D. Ik zou vooralsnog de casus agenderen op de eerstkomende, mogelijk zelfs extra, ALV-vergadering. Dan moet daar een standpunt en een besluit worden ingenomen. Bent u het daarmee  niet eens, dan kunt u dat in rechte aanvechten.
    succes.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.