Plafond isolatie winkel onder woning?

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #5170
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Heeft iemand ervaring met de situatie dat een winkel onder een dubbel bovenhuis zijn plafond wilt isoleren en dat de kosten gedeeld moeten worden met de eigenaar van de woning (dubbelbovenhuis). Onder het mom van beide partijen hebben hier profijt van, denk aan minder geluidsoverlast wij horen de geluiden van de winkel niet en zij horen ons niet lopen/praten e.d.

  Er bestaat een VVE, woning 2/3 eigenaar en de winkel 1/3.

  Zou dat dan inhouden dat de woningeigenaar 2/3 moet betalen voor de isolatie van het plafond van de winkel?

  Alvast bedankt voor evt reacties. Mvg, BvS

  #34944
  William
  Deelnemer

  Goedemorgen,
  Je zult hier afspraken met de winkeleigenaar over moeten maken. Als jullie het niet eens worden, is er volgens mij geen rechtsgrond om de kosten volgens de breukdelen van de VvE te verdelen, aangezien dit geen ‘instandhouding van het gebouw is’.
  Als jullie het beide eens zijn over het aanbrengen van isolatie, kan eventueel de breukdeelverhouding in de akte worden aangehouden.

  #5172
  BvS2017
  Deelnemer

  Beste William,
  Hartelijk dank voor je reactie, weet jij misschien ook hoe het zit met brandbeveiliging? Aan welke eisen moet een winkelplafond voldoen, brandwerend 20, 30 of 60 minuten? Ik heb wel wat gevonden op Internet maar kan dit per gemeente verschillen, of is het landelijk? Ook afhankelijk van leeftijd van pand, we praten in mijn geval over een pand uit eind 1800, begin 1900.
  Mvg BvS

  #5173
  William
  Deelnemer

  Hoi,
  Volgens het bouwbesluit 2012 dienen dacht ik afscheidingen tussen bedrijfsruimten (dus winkel) en woningruimten 60 minuten brandvertragend te zijn. Ik heb geen flauw idee of dergelijke bouwbesluiten met terugwerkende kracht moeten worden doorgevoerd.

  #5174
  BvS2017
  Deelnemer

  Hoi,
  Oke, bedankt. Ik ga eens kijken of ik dat ergens anders boven water krijg.

  #5175
  nico
  Deelnemer

  volgens mij moet de lokale brandweer dat kunnen vertellen

  #5202
  dekoning
  Deelnemer

  Splitsingsakte lezen en Huishoudelijk Reglement lijkt me. Op basis daarvan kan een onderbuur / de VvE je dwingen je vloer te isoleren volgens de norm als dat aan de orde is gesteld. Maar daar is hier geen sprake van. Als iemand graag z’n plafond verlaagd is dat voor eigen rekening lijkt me.
  Maar vrijwillig je portomonnee trekken is niet verboden 🙂
  Ik mengde me er even in, omdat ik zelf ook voor zo’n soort kwestie sta. Alleen gaat het dan om vloerisolatie van de bovenburen. Ik ga niet mijn plafond isoleren.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.