Problemen met Bewoner

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #10782
  Anoniem
  Deelnemer

    

   Alle appartementen binnen onze VVE zijn koop appartementen.
   Een van de bewoners heeft vanaf het moment dat hij eigenaar is nog geen servicekosten betaald.
   Vanaf het begin is meneer onbeschoft, komt niet naar vergaderingen maar heeft wel overal een mening over en verwoord dit met veel gescheld en gevloek. Over de dreigementen zullen we het maar niet hebben.

   Pasgeleden heeft deze bewoner geklust in huis.
   Naar nu blijkt niet zo goed, want zijn toilet heeft zoveel water gelekt, dat het plafond van de bewoner eronder verzadigt is geraakt en naar beneden is gekomen.
   echter, weigert de beste man alle medewerking en is hij zo agressief dat de bewoner waar de schade geleden is, is vertrokken naar een tijdelijk adres.

   wat kunnen wij? wat moeten wij? het financiele deel loopt, maar van een kale kip kun je niet plukken.
   welk advies kunnen wij de bewoner eronder nog meegeven?
   kunnen we nog andere zaken proberen?

   hoor jullie graag

   #10783
   Rene
   Deelnemer

    Voor het afgesloten boekjaar en lopende boekjaar heb je een preferent aandeel in de schulden wat betreft de servicekosten. Dat is wettelijk geregeld. Dus bij (gedwongen) verkoop krijg je altijd je geld mits je niet te lang wacht.
    Wat de schade betreft, WA verzekering is meestal verplicht, dus aansprakelijk stellen en zo snel mogelijk uit handen geven.
    Overigens valt ‘t plafond van de onderburen ook onder de opstalverzekering van de VVE. Het verhalen van de schade zal de verzekering dan verder regelen.

    #10784
    Rob
    Deelnemer

     Voor het afgesloten boekjaar en lopende boekjaar heb je een preferent aandeel in de schulden wat betreft de servicekosten. Dat is wettelijk geregeld. Dus bij (gedwongen) verkoop krijg je altijd je geld mits je niet te lang wacht.

     Precies, van een kale kip die eigenaar is van een appartementsrecht valt nog genoeg te plukken, je moet alleen (zo goed als) nooit kiezen voor de softe aanpak en de achterstanden maar op laten lopen.
      

     #10785
     Anoniem
     Deelnemer

      het juridische deel hebben wel al uit handen gegeven.
      maar helaas zijn dit soort types vaak de meest doortrapte. zij begrijpen heel goed dat wanneer ze een keer wat overmaken, wij het hele spel opnieuw moeten starten.
      dit loopt ondertussen enkele jaren.
      probleem ligt nu vooral bij alle schade. want het plafond kan uiteraard gemaakt worden.Maar de lekkage ligt niet in de openbare ruimte,. maar binnen zijn appartement.
      en aangezien deze bewoner niet mee wil werken, blijft de lekkage doorlopen.
      Hoe pak je dat dan nog aan? welke stok om mee te slaan hebben wij als VVE? welke stok kan de bewoner met de schade oppakken?

      #10786
      Rob
      Deelnemer

       In iedere akte is volgens mij een regel te vinden waarin staat dat een eigenaar verplicht is zijn privégedeelte behoorlijk te onderhouden.
       Wanneer de eigenaar in zijn geheel niet wil meewerken aan de reparatie van de lekkage in zijn appartement vrees ik dat óók daar juridische stappen nodig zijn.
       Bij mijn weten is er sprake van een onrechtmatige daad wanneer de eigenaar de noodzakelijke reparatie van de lekkage in zijn toilet weigert uit te voeren.
       Aangezien de lekkage ook schade veroorzaakt aan de gemeenschappelijke zaken kan de VvE daarin dus ook (juridische) stappen ondernemen.
        

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.