Rancuneus ex-bestuurslid

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #11992
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste mensen,

  Onze VvE wordt momenteel met volle tevredenheid, bestuurd door een zeer integer bestuur, waarin mensen zitten die duidelijk ervaring hebben met mensen en besturen.
  Zij worden echter lastiggevallen door een zeer rancuneus ex-bestuurslid die in het verleden weggestemd is vanwege malversaties. Hij gaat regelmatig op de stoel van het bestuur zitten, door bv offertes voor werkzaamheden op te vragen, op de man spelen, constant mailen en appen, en zich voor te doen als (ongevraagde!) vertegenwoordiger voor mensen die de VvE regels niet goed begrijpen (lees manipuleren). Bij dit type ontbreekt elke vorm van zelfreflectie. Het huidige bestuur overweegt nu te vertrekken omdat het hun ook persoonlijk raakt. Het is tenslotte ook hun vrije tijd die zij erin stoppen. Enkele leden willen dit aan de orde stellen tijdens de jaarvergadering. Maar wij vrezen dat dit enorm uit de hand gaat lopen.
  Is hier iets tegen te doen ? Eventueel juridisch ? Want dit brengt heel veel onrust met zich mee.

  #12004
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Vervelende situatie, waar voor een deel niets tegen te doen is. Offertes opvragen mag (niet op naam van de VVE, maar ‘bestemd voor complex …’ lijkt daar wel heeeel erg op, opdrachten uitgeven niet. Zich voordoen als vertegenwoordiger van het bestuur lijkt me inderdaad alleen aan te pakken via juridische weg.
  Een oplossing kan zijn om in de hal een ‘smoelenboek’ op te hangen met een tekst die aangeeft dat niemand anders dan deze mensen het bestuur zijn en dat het bestuur geen andere vertegenwoordigers kent. Desnoods in meerdere talen, afhankelijk van de bezetting van het complex. Dit kan nog een keer herhaald worden in de ALV. De ALV lijkt me niet de plaats om iemand aan te wijzen als “fraudeur” (hoe terecht misschien ook).

  #12028
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste lezer,
  Wij hebben dit ook meegemaakt “het bestuur” voert opdrachten uit die zijn goed gekeurd door de Vergadering.
  De uitvoering ligt bij het bestuur zo ook de

  • offertes,
  • aansturing werkzaamheden,
  • veiligheid afspraken met de aannemer,
  • afname werkzaamheden,
  • betalen.

  We hebben leden die zich regelmatig met de uitvoering bemoeien, aannemers bellen.
  Wat helpt is de rekening sturen van de kosten welke door hem/haar oponthoud heeft gekost aan uren van personen aannemer en overleg. Stopt dit gelijk.
  Want dan zijn ze niet meer in beeld.

  #12066
  PeeWee
  Deelnemer

  Dank voor de reacties tot nu toe.
  Het probleem is dat onze bestuursleden er persoonlijk door geraakt worden. Als gevolg hiervan hebben steeds minder mensen de behoefte zich aan te melden als bestuurslid.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.