Rechtsgeldig besluit ALV?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #7007
  Anoniem
  Deelnemer

   In een ALV wordt door een lid de vraag gesteld over het benaderen van leveranciers, zoals ISTA, CV installateur, Electricien.  Door de voorzitter van de vergadering wordt gesteld dat hierover in 2009(!) een besluit is genomen door de ALV. Het betreffende lid stelt dat in die ALV weliswaar de vraag is gesteld, maar dat er geen besluit is genomen. De voorzitter stelt daarop dat, indien niet binnen 14 dagen na de betreffende vergadering door een lid hiertegen bezwaar is aangetekend, dit een rechtsgeldig besluit van de ALV is.

   Het betreffende lid wil nu binnen vier weken na deze uitspraak aan de Kantonrechter de vraag voorleggen of de bewering van de voorzitter juist is en of er überhaupt over een niet geagendeerd onderwerp een rechtsgeldig besluit kan worden genomen in een ALV waarin het vereiste quorum aanwezig is.

   Is de Kantonrechter ontvankelijk voor deze vraag?

    

   #7010
   William
   Deelnemer

    Goodmorning,
    Als ik het goed begrijp, wil er dus een lid naar kantonrechter om een uitspraak van de voorzitter aan te vechten? Ik wens het lid veel succes!
    Over het algemeen geldt dat een niet-agendeerd besluit vernietigbaar is, en dan heeft men een maand vanaf kennisneming om het betreffende besluit bij de rechter te laten vernietigen.

    #7012
    Rob
    Deelnemer

     Wanneer er daadwerkelijk geen stemming heeft plaatsgevonden, is er ook geen besluit genomen en de uitspraak van de voorzitter over de termijn van 14 dagen, ….. ik heb er nog nooit van gehoord !
     Het lijkt ook mij niet erg zinvol om die uitspraak aan de kantonrechter voor te leggen !
     Daarnaast verbaast de vraagstelling van het (mogelijke) besluit mij ook wel moet ik zeggen.
     Welk besluit zou je moeten nemen over het benaderen van leveranciers?
     Ik kan me daar niet zoveel bij voorstellen op dit moment.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.