Regels zoals opgenomen in AvS en modelreglement 1992

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #11363
  Anoniem
  Deelnemer

   In onze VvE zijn 32 individuele eigenaren en 1 (groot)eigenaar met 16 appartementen in eigendom, die door hem (=investeringsfonds) worden verhuurd

   In de AvS is opgenomen dat het bestuur een register van eigenaars en een register van gebruikers moet aanleggen. Tevens staat in de AvS dat een eigenaar die zijn prive-gedeelte verhuurd aan een ander, daarvoor een schriftelijke verklaring moet afgeven aan het bestuur waarin is opgenomen dat men kennis heeft genomen van de AvS en het HHR en men de daarin genoemde regels zal naleven.

   Kan het bestuur van deze (groot)eigenaar verlangen dat:

   a) de gegevens van de gebruikers worden aangeleverd ter opname in het register van gebruikers

   b) van deze 16 gebruikers de bovengenoemde verklaring wordt afgegeven

   Graag jullie mening hierover.

   #11364
   Bob
   Deelnemer

    a) Ja
    b) Ja, m.d.v. dat het een separate verklaring mag zijn, maar de verklaring mag ook in de huurovereenkomst zijn opgenomen.
    Twee keer een volmondig ja dus, alle regelgeving betreffende de VvE geldt onverkort voor iedere eigenaar, groot of klein maakt niet uit, en een grooteigenaar is niet uitgezonderd van de verplichtingen die alle eigenaars hebben t.o.v. van elkaar en t.o.v. de VvE.

    #11376
    DikOz
    Deelnemer

     Het lijkt mij minder wenselijk als de verklaring in het huurovereenkomst staat. De VvE heeft dan geen zeggenschap over wat erin moet staan. Bij ons stond er veel over de privé ruimte in, dat verhuurt de verhuurder immers primair. Er stond bijna niets over de gemeenschappelijke zaken.
     Ook moet de eigenaar de door de huurder ondertekende verklaring aan het bestuur geven. Dat is ook onhandig als het een onderdeel is van het huurovereenkomst.

     #11377
     Bob
     Deelnemer

      Het lijkt mij minder wenselijk als de verklaring in het huurovereenkomst staat.

      Zie MR2006 e.v. (MR2017 is op dit punt nog soepeler):
      Een eigenaar wordt geacht aan het in dit lid gestelde te hebben voldaan indien het in de vorige zin van dit lid bepaalde is opgenomen in de overeenkomst waarbij het privé gedeelte met inbegrip van het medegebruik van de gemeenschappelijke gedeelten en/of gemeenschappelijke zaken aan een ander wordt verhuurd of op andere wijze in gebruik wordt gegeven en een kopie of een uittreksel van deze overeenkomst in tweevoud aan het bestuur is ter hand gesteld en deze kopie of dit uittreksel door het bestuur voor akkoord is ondertekend.
      Het gaat erom dat de verklaring er is in welke vorm dan ook.

      #11378
      Bob
      Deelnemer

       Dat is ook onhandig als het een onderdeel is van het huurovereenkomst.

       Dat is niet onhandig. De eigenaar mag kiezen, of een ondertekende verklaring, of de (complete) ondertekende huurovereenkomst.
       Vergeet ook niet dat ook (zelfs!) de verhurende (groot-)eigenaar hetzelfde belang heeft als alle andere eigenaars: een gezonde, goed gerunde, VvE waar gewoon volgens de regels wordt gewerkt. Niet direct zoeken naar tegenstrijdige belangen en/of problemen, gewoon doen zoals het hoort/mag. 😉
       Nogmaals, het gaat er slechts om dat een dergelijke ondertekende veklaring bestaat en bij het bestuur bekend en in bezit is. Niet meer, niet minder.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.