schade veroorzaakt door bezoek claimen bij eigenaar/bewoner

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #2614
  girolamo
  Deelnemer

   In hoeverre kan een schade aan een gemeenschappelijke voorziening veroorzaakt door een kennis van een eigenaar/bewoner door de VvE geclaimd worden bij de eigenaar/bewoner i.p.v. bij de verantwoordelijke persoon.

   #2615
   William
   Deelnemer

    Hoi,
    Nog nooit bij de hand gehad, maar ik denk op geen enkele manier. Het probleem is bij schade waar een persoon aansprakelijk voor is, dat het zeer moeilijk is aan te tonen als de ‘schadepleger’ geen verantwoordelijkheid opeist. Je moet het haast op video hebben en/of aangifte doen.
    Overigens kun je vrij gemakkelijk online aangifte doen van vernieling/vandalisme, en de offerte/factuur voor herstel tezamen met de aangifte indienen bij de opstalverzekeraar. Wel even de polisvoorwaarden checken :).
    Uit nieuwsgierigheid; wat en hoe is er beschadigd?

    #2628
    Joost H.
    Deelnemer

     Ik denk dat dit ‘gewoon’ niet kan. Degene die schade veroorzaakt zou aansprakelijk kunnen zijn, maar de wet kent niet iets van een risico-aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door bezoek/gasten. Dat is wellicht anders als de gastheer/gastvrouw controle had over de gedraging die de schade veroorzaakte of daarvoor opdracht gaf, maar dat ligt in de meeste gevallen niet zo voor de hand.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.