Schot op balkon

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #13474
  OGJ1618
  Deelnemer

   Goedemiddag,

   Sinds vorig jaar hebben wij een bamboeschot op balkon staan ivm het feit dat de buren telkens naar binnen kijken. Dit schot is < 0,5 meter hoger dan het glazenschot tussen ons balkon en dat van de buren.  De buren klagen nu echter over zichtbelemmering/licht inval.

   Hierop hebben wij hem al iets korter geknipt, maar men blijft bij hun probleem.

   Door de VVE wordt verwezen naar art 9.

   1.Wanneer tot onroerend goed open grond (tuin, erf en/of dergelijke) behoort, is zonder toestemming van de vergadering niet geoorloofd daarin opgaand hout te planten, waardoor het uitzicht van de andere gebruikers en het binnentreden van licht en lucht door ramen en openingen van de opstallen zouden worden belemmerd. Het is eveneens behoudens toestemming van de vergadering, verboden tegen de muren planten of heesters te laten opgroeien tot voorbij 50 cm beneden de laagste raamkozijnen van de eerste verdieping der opstallen.

   2. Het aanbrengen van naamborden, uithangborden, zonneschermen, vlaggen en andere uitstekende voorwerpen zal slechts kunnen geschieden in overeenstemming met de bepalingen van het huishoudelijk reglement of met uitdrukkelijke toestemming van de vergadering.

   Onze vraag is nu of aan de hand van dit reglement inderdaad het schot weggehaald moet worden of dat blijkt dat het balkon ons eigen gedeelte is en we het schot zouden kunnen laten staan.

   Alvast bedankt!

   Mvg,

   #13485
   Bob
   Deelnemer

    Uit het verwijzen naar dit artikel maak ik op dat in het HHR niets naders is geregeld, anders had men wel naar dat HHR gewezen.
    Lid 1 van het artikel verbiedt bepaalde aanplant, planten en heesters, en een (privacy)scherm (zeker losstaand) is dat niet. Parasols e.d. kan men ook niet (zomaar) verbieden.
    Ik zou het scherm gewoon laten staan. De VvE moet andere artikelen zoeken. 😉

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.