Servicebijdrage

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #493
  VVEmaassluis
  Deelnemer

   Een vraag, een bewoner van onze flat is een paar jaar geleden met de noorderzon vetrokken. De servicekosten worden niet betaald, alsmede onderhoud aan de woning wordt niet verricht wat weer lekkages veroorzaakt. We hebben geen idee waar de bewoner is en de incassobureau,s geven het advies de rekeningen op te sparen totdat woning (mogelijk gedwongen) wordt verkocht.
   Iemand nog tips wat te doen, bewoner kan bewust zijn verdwenen maar er kan natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn?

   #494
   Colin
   Deelnemer

    Als deze situatie al een paar jaar duurt, is het vreemd dat de bank c.q. de hypotheekverstrekker nog geen beslag heeft gelegd op het appartement. Wat je dan vervolgens ziet, is dat het appartement wordt geveild en dat de VvE de achterstallige bijdragen via de notaris kan laten inhouden op de verkoopopbrengst. Eind goed, al goed.
    In jullie geval heeft er het alle schijn van dat de eigenaar op een onbekend adres verblijft en van daaruit wellicht nog wel zijn verplichtingen aan de bank voldoet, maar de VvE met de gebakken peren laat zitten. Ook is het mogelijk dat er geen schuld (meer) op het appartement rust.
    Ik heb hier geen pasklare oplossing voor. In reguliere incasssobureau’s heb ik niet zoveel vertrouwen. Officiele gerechtsdeurwaarders hebben wel mogelijkheden om onderzoek te doen naar de verblijfsplaats van wanbetalers. Ik zou deze casus daar eens voorleggen als ik jou was.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.