slapende vve activeren en illegale opbouw bovenburen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4091
  rosita
  Deelnemer

   Wij hebben een slapende vve met 2 huishoudens nu willen wij die gaan activeren.

   het betreft een ouderwetse duplex woning uit 1920. Wij bezitten het onderste deel en we hebben bovenburen.

   De bovenburen hebben in het verleden (12 jaar geleden?) een opbouw op de woning geplaatst. Dit was voor wij het huis kochten. Nu blijkt deze opbouw zeer ondeugdelijk gemaakt te zijn en er zelfs schade aan het pand en pand van de buren te zijn door deze opbouw. Zover ik weet hoort de opbouw niet bij de vve en is de vve alleen over het oorspronkelijke pand. (het zomerhuis dat bij ons in de tuin staat hoort ook niet bij de vve) ik zit er helemaal niet op te wachten voor deze schade en zeer slecht gebouwde opbouw te moeten te betalen.

   Door deze beetje moeilijke situatie pand met opbouw en zeer moeizame communicatie met onze (helaas zeer lakse) bovenburen hebben we veel te lang gewacht een vve op te starten. We hebben echter veel achterstallig onderhoud aan het pand . (en helaas ook schade door de opbouw, hier zij we nog niet zo lang achter) moet er nu echt spijkers met koppen geslagen worden en de vve zo snel mogelijk actief gemaakt.

   Maar hoe gaan we dit doen.? hoe bepalen we wat er wel en wat er niet bij het gezamenlijk onderhoud hoort en wat voor eigen rekening is. Kunnen wij de bovenburen dwingen hun opbouw volledig te vernieuwen?

   Daarbij hebben we ook zeer regelmatig lekkage door 2 zeer ondeugdelijk gemaakte  badkamers. bij het renoveren van onze eigen badkamer een aantal jaar geleden kwamen we er achter dat het bad en douchebak tussen de balken ligt zonder dat hier een vloertje gestort is en we  hoe gaan we hier mee om?

   ik hoop dat iemand me hier advies in kan geven welke weg we moeten bewandelen.

   De vve door d

    

   #34932
   Bob
   Deelnemer

    Hi Rosita,
    Dat is een heel verhaal, en er is een hoop werk aan de winkel, naar ik denk.
    Een duplex uit 1920, ver vóór de Appartementenwet (1952) en ver vóór de wet van 1972 waarbij een VvE verplicht werd gesteld. En natuurlijk ook ver vóór enig modelreglement.
    Naar mijn idee is het vóór alles zaak om uit te zoeken hoe het “plaatje” er juridisch uitziet. Allereerst zou je bij het Kadaster moeten uitzoeken welke officiële stukken er voor wat betreft jullie pand bestaan. Met de uit het Kadaster beschikbare akten kun je zien hoe het onderhoud geregeld zou moeten zijn (of worden).
    Alle andere kwesties kun je pas aanpakken wanneer je de “basis” kent. Waarschijnlijk doe je er verstandig aan om bij een notaris of jurist uitleg te vragen aan de hand van de akte en de actuele toestand in jullie gebouw.
    Veel verder kan ik je niet helpen op dit moment.
    Vriendelijke groet, Bob.

    #4093
    Bob
    Deelnemer
     #4094
     rosita
     Deelnemer

      Beste Bob,
      Bedankt voor uw bericht , hier kan ik wat mee.
      Iedereen roept van alles maar weet niet goed hoe het allemaal op de rit te krijgen.
      ik ga zo het kadaster bellen voor meer informatie.
      Groetjes Rosa
       
       

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.