Software voor VvE Beheer

 • Dit onderwerp bevat 9 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen reacties door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #2448
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,

  Kan iemand die ervaring heeft mij vertellen wat goed werkende software is om het volledige beheer van een VvE mee te regelen. Ik weet dat Twinq op dit gebied het meest gebruikt wordt maar de demo is in ieder geval niet zo handig. Ik heb momenteel twee VvE in beheer maar wil dit in de toekomst graag uitbreiden.

  Ik hoor graag van iemand die er meer van weet.

  Bij voorbaat dank!

  #2449
  William
  Bijdrager

  Hai,
  Ik heb alleen ervaring met Twinq. De demo die je hebt gezien, is waarschijnlijk de ‘bestuurders en eigenaarskant’, en niet de versie die je als administrateur ziet.
  Naar mijn mening is Twinq, uiteraard na een inwerkperiode, optimaal.
  Het enige minpunt is dat het ‘planmatig onderhoud gedeelte’ per VvE op zich prima in elkaar zit, maar minder praktisch is voor een compleet portfolio aan VvE’s. Bijvoorbeeld: Als je wilt zien wat er in 2021 aan schilderwerk gepland staat, voor alle VvE’s, zul je dit handmatig naast elkaar moeten zetten. Maar zover ik heb gehoord, is er nog geen aanbieder die dit wel kan.

  #3837
  Hilda
  Bijdrager

  Wie heeft ervaring met het software pakket Twinq?
  Wanneer de jaarrekening via Twinq wordt opgesteld, zit daar een optie in van – begeleidende brief -.
  Deze begeleidende brief schijnt een vaste opmaak te hebben met tekst.
  Ik wil graag weten of het mogelijk is deze vaste opmaak aan te passen. Het zou fijn zijn wanneer de hele opmaak als brief gewijzigd wordt in een opmaak als notitie.

  #3839
  William
  Bijdrager

  Hoi Hilda,
  Deze brief/opmaak is zeker aan te passen naar wens. Volgens mij moet je dan even kijken bij ‘Huisstijl brieven’ of ‘Opmaak standaardbrieven’. Sowieso in het meest rechts tabblad aan de bestuurderskant in Twinq.

  #4553
  Hilda
  Bijdrager

  Onze beheerder gebruikt het programma Twinq.
  De jaarrekening begint met een begeleidende brief. In deze brief staat een Samenstellingsverklaring bij een jaarrekening.
  Naar mijn mening hoort deze samenstellingsverklaring niet thuis in deze begeleidende brief omdat onze beheerder geen accountantskantoor is maar een Vastgoedbedrijf die ook het beheer van VVE’s doet.
  Volgens onze contactpersoon is het niet mogelijk dat deze samenstellingsverklaring uit de begeleidende brief verwijderd kan worden.
  Het schijnt dat de begeleidende brief aan- of uitgesnikt kan worden. Aangevinkt betekent dat de begeleidende brief met alle standaardinfo in de jaarrekeningen komt. Uitgevinkt betekent dat de begeleidende brief er niet bij ziet.
  Ik wil graag twee dingen weten:
  – klopt het dat wanneer wij wel de begeleidende brief in de jaarrekening willen, de samenstellingsverklaring er dan automatisch in moet
  – hoort een dergelijke samenstellingsverklaring thuis in een jaarrekening die niet is opgesteld door een accountantskantoor

  #35003
  RobvB
  Bijdrager

  Kort gezegd is een samenstellingsverklaring een (zeer) eenvoudige versie van een accountantsverklaring en wordt gebruikt voor eenmanszaken, kleine B.V.’s en dergelijke waar geen accountantsonderzoek met verklaring vereist is. Als een beheerder namens een VvE de administratie voert en een jaarverslag maakt zal deze middels een samenstellingsverklaring duidelijk maken dat de VvE verantwoordelijk is voor het jaarverslag en niet de beheerder.
  Bij het kiezen van een pakket stel je eerst vast wat je wilt/kunt uitgeven en wat je nodig hebt, buiten het administreren. Tegenwoordig dus ook het inlezen van nota’s en bonnen, in een cloud kunnen werken en communiceren, up – en downloaden, en zo meer. De suggestie van de sleutelbeheerder is natuurlijk een hele goede, maar je kunt ook navraag doen bij beheerders wat hun ervaringen zijn met de diverse pakketten.

  #8811
  Rob
  Bijdrager

  Ik blijf ervoor pleiten dat een VvE gebruikt maakt van een softwarepakket welke ook rekening houdt met de belangen van de individuele eigenaren, met name de inzage in de administratie.
  Een softwarepakket dus waarbij het niet mogelijk is dat er onderscheid wordt gemaakt in functies binnen de VvE.
  Een softwarepakket die het onmogelijk maakt dat een bestuurder kan bepalen wie er wel- of niet inzage mogen hebben als het gaat om de administratie van de VvE.
  De voordelen van de mogelijkheden van een online administratie moeten ook benut kunnen worden door de individuele eigenaren !
  In een rapport tbv een rechtszaak over inzage in de administratie schreef een VvE beheerder:
  Citaat : “… [vvebeheerder 1] adviseert [vvebeheerder 2] om in dit uitzonderlijke geval alle leden inzage te verschaffen in de volledige administratie door alle leden toegang te geven via de module ‘Digitale Kascommissie’ van het online softwarepakket van TWINQ.”
  Hoezo in dit uitzonderlijke geval ??????????

  #8816
  RobvB
  Bijdrager

  Nou dan zijn we het helemaal eens en met een VVE beheerder die geen real time inzage biedt moet je niet in zee gaan.

  #8819
  Rob
  Bijdrager

  Nou dan zijn we het helemaal eens en met een VVE beheerder die geen real time inzage biedt moet je niet in zee gaan.

  Dat zeg ik niet helemaal 😉
  Ook een beheerder die geen online platform aanbiedt kan een prima beheerder zijn.
  Het gaat er mij om dat, wanneer er wél een online platform aanwezig is, de functionaliteit van een dergelijk platform niet uitsluitend ten dienste moet staan van het bestuur en de kascommissie, zoals vaak het geval is, maar volledig ten dienste staat van alle eigenaren in die VvE.

  #36523
  Gerard
  Bijdrager

  Ik gebruik nu sinds 1 jaar het pakket VVE123Public van de firma VVE Gemak.
  De gehele administratie tot op factuurnivo is in te zien door alle leden.
  Het betaalgedrag van de leden zelf is beperkt tot het eigen betaalgedrag, zodat elkaar onderling uitmaken voor wanbetaler niet aan de orde is.

  Kosten van gebruik zijn gering.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.