Dakkapellen niet in splitsingsakte, akte wijzigen te duur

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 27, 20166:45 pm door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #2876
  Jet
  Deelnemer

   hallo,

   deze x even een vraag op deze plek. Dit houd me nog bezig. Wij hebben een gelijke splitsing. 1 zestiende deel. Wij wonen beneden 62 m2 boven heeft rond de 90. Het WOZ waarde verschil is 50.000 euro. Sommige zit wel 70.000 tussen. Toch betalen we allemaal even veel. Men mag boven dakkappellen plaatsen omdat dat 20 jaar geleden een optie was. Ze zijn niet terug te vinden in de splitsings akte maar zeggen ze omdat het toen een optie was mag je ze er nog steeds op plaatsen. Die worden uiteraard steeds groter.

   Men wil de splitsing akte niet wijzigen want zeggen ze dat kost rond de 3000 euro is veel werk bovendien hebben wij lage service kosten en is niet nodig. Maar nu anderhalf jaar later willen ze wel ophogen want er komen kosten aan. Dus wij gaan steeds meer betalen en merken dat we in vergelijking met gelijke woningen in de buurt al hoger zitten.

   als wij dat zeggen komen hun met complexen vergelijkingen die liften en parkeergarages hebben. Zo is over en weer spelletje.

   voor boven is fijn natuurlijk hun betalen lekker weinig ophoging dan blijft weinig. Maar wij moeten wel behappen 3000 vinden ze te veel om splitsingsakte te wijzigen uit service pot maar dat wij onder bewoners dat bedrag dan jaarlijks prive betalen als ze ophogen dat is dan weer geen probleem

   ik heb mazzel dat ik boven woon hoorde we es iemand zeggen.

   elk dakkapel wat er geplaatst word is gelijk meeverzekerd echter als wij uitbouwen bv een afdakje dat weer niet.

   De huizen boven worden uiteindelijk steeds luxer en groter. Onder de noemer was een optie. Er is totaal geen gelijkwaardigheid meer.

   boven heeft men bv privacy schermen. Aan beide kanten. 2 meter hoog. Als wij dat ook willen mag dat niet want die van hun was er al bij de bouw. En dan mag het.

   boven beroept zich dus zelfs na twintig jaar op opties. Dakkapel en dakramen. Houd niet die maten aan. Beneden waren en geen opties en geen extra luxe dus wij moeten ons aan strenge regels houden. Boven mag men elk dakkapel en dakraam plaatsen wat men wil. er is wel eindelijk een afdakje goedgekeurd maar nu moeten alle beneden bewoners als ze afdak willen precies dezelfde nemen. Das opzich wel netjes maar op dak word maar aangemikt.

   Het bestuur bestaat ondertussen uit drie bovenbewoners dus tis lastig nog wat in te brengen.

   Heel graag nog wat advies hierover. Want eigenlijk voelen we ons een melkkoe. Ondanks dat we hier graag weg willen vluchten zit dat er voorlopig helaas niet in.

    

   groetjes Jet

   #2882
   William
   Deelnemer

    Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeling is :). Maar ja, een wijziging van de splitsingsakte kost veel geld.
    En ik durf te wedden dat het niet gaat lukken met zoveel tegenstand.

    #2883
    Jet
    Deelnemer

     🙂 sorrie nee is erg veel weerstand. Toch fijn als een ander betaald. Kan men dwingen? Is er mogenlijkheid dat als de splitsing toen fout is die fout nu te herstellen zonder stemming?  Kost de benedenbewoners meer geld als ze steeds voor boven moeten betalen en boven uit blijft bouwen,
      
     groetjes

     #2884
     William
     Deelnemer

      Die mogelijkheid lijkt mij zeer onmogelijk, geheel onmogelijk als de akte al 20 jaar (of meer) is. Tenzij er een zeer duidelijke fout in zit, geef ik je 0% kans. Toen je de woning kocht, had je redelijkerwijs kunnen weten wat de verhoudingen waren.
      Je begrijpt toch wel dat eigenaren hun breukdeel niet willen verhogen, zonder dat ze dat wat oplevert? 🙂

      #2886
      Jet
      Deelnemer

       Ja was een beetje dom om ons daar niet in te verdiepen. We hebben geen notules gehad, als we van te voren geweten hadden dat we uitgemolken zouden worden door de bovenbewoners dan hadden we dit appartement aan ons voorbij laten gaan. En de boven bewoners gaan echt niet stemmen voor eerlijke verdeling als ander voor ze betaald. Tweede x trappen we er niet in maar daar hebben we nu niks aan. We zijn al op zoek naar wat anders. Maar vroegen ons af of er opties waren. Vandaar mijn vraag. We wijn ongeschikt als appartement bewoners…….
       wel bedankt voor reactie.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.