Splitsingsakte en gemeenschappelijke gedeelten en zaken met name het dak

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #3876
  ivdk
  Deelnemer

   In de splitsingsakte staat dat tot de gemeenschappelijke zaken “de  daken” worden gerekend. Uitdrukkelijk worden daarbij niet tot de gemeenschappelijke gedeelten gerekend maar tot het privé gedeelte ten behoeve waarvan zij uitsluitend of in het bijzonder strekken.

   De in de buitengevels aangebrachte puien, raamkozijnen met glas en de evt. deuren en de kozijnen daarvan.

   Het is een huis van 4 etages waar ik de zolder heb, In deze zolder zijn een aantal dakkozijnen met ramen waar op de daken daarvan zink ligt.

   Mijn vraag, wat wordt (er in dit geval) met “de daken” bedoeld. Is dat alleen de dakbedekking, en is dat dan met of zonder de dakbedekking van de dakkozijnen o wellicht wel inclusief de dakkozijnen?

   wordt er ook een verschil gemaakt in interpretatie tussen het dak en de buitengevels?

   BVD voor evt. toelichting

   #3881
   Bob
   Deelnemer

    Hi I,
    Met de teksten zoals je die hier aanlevert stel ik dat er in dit geval tenminste gerede twijfel bestaat of de door jou bedoelde dakkozijnen met toebehoren al dan niet tot de gemeenschappelijke zaken moeten worden gerekend. In dat soort gevallen is er meestal een bepaling opgenomen in het (model)reglement dat bij twijfel de vergadering beslist. Mocht er een modelreglement van kracht zijn verklaard dan kan ik je het artikel geven waar dat staat indien je me aangeeft welk modelreglement van kracht is.
    In antwoord op jouw vragen het volgende. Het dak bestaat uit de complete constructie compleet met de daarop aangebrachte dakbedekking (pannen, bitumen e.d.). Het complete dak is (vrijwel) altijd gezamenlijk eigendom.
    Voor wat betreft de kozijnen in het dak, samen met de beglazing en de noodzakelijke loodslabben om het geheel waterdicht en lekvrij te krijgen, zou ik zelf tot jouw exclusieve eigendom rekenen. Let op dat is mijn mening, en met de door jou gegeven tekst zeker geen wet van Meden en Perzen.
    Wel geef ik je mee dat het me logisch lijkt om v.w.b. de in jouw citaat uit de akte betreffende kozijnen, puien, glas e.d. de lijn “door te trekken” naar de kozijnen en beglazing die (al is het in het dak, en niet de gevel) alleen licht toelaten en ventilatie mogelijk maken in jouw exclusieve appartement/gebruiksrecht. Dat lijkt me wel de “bedoeling” te zijn geweest van de “splitser”.
    Vriendelijke groet, Bob.

    #3895
    ivdk
    Deelnemer

     Hartelijk dank voor je reactie Bob. Ik ga eens goed naar de reglementen kijken.
     I.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.