Splitsingsakte van voor 1972

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 10, 20194:25 pm door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #10136
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste forumleden.

   Ik ben in het bezit van een appartementsrecht. De woning is in 1969 gesplitst in een onder- en bovenwoning. In de splitsingsakte wordt met geen woord gerept over de oprichting van een VVE. Ook van een eventuele oprichting van een VVE nadien is mij niet gebleken. Zo zijn er geen actuele of historische inschrijvingen in de kamer van koophandel te vinden.

   In de leveringsakte is echter wel opgenomen dat er sprake is van een niet actieve (slapende) VVE. Waar dit op gebaseerd is kan ik echter nergens vinden.

   Nu heb ik de volgende twee vragen:

   1. Is er sprake van een (niet-actieve) VVE of kan het zijn dat de notaris dit foutief heeft aangenomen omdat er sprake is van een splitsing van de woning in 1969?

   2. In de splitsingsakte staan een paar uitzonderingen op het reglement. Het reglement waar naar wordt verwezen is het reglement als bedoeld in artikel 638 f sub 4 van het Burgerlijk Wetboek. Weet iemand waar ik dit oude reglement kan vinden?

   #10137
   Carla
   Deelnemer

    @ Willem, hier kan je lezen hoe je de, nu nog slapende VvE,  kan activeren: https://www.nederlandvve.nl/doc-en-handleidingen/activeren-slapende-vve/
    En hier  een transponeringstabel van oude wetgeving naar nieuwe. https://www.nederlandvve.nl/doc-en-handleidingen/transponeringstabel-burgerlijk-wetboek/
    Wellicht kom je hier een stapje verder mee.

    #10139
    Bob
    Deelnemer

     of kan het zijn dat de notaris dit foutief heeft aangenomen omdat er sprake is van een splitsing van de woning in 1969?

     Ja.

     Weet iemand waar ik dit oude reglement kan vinden?

     Ja, in de AvS wordt verwezen naar één van de vele MR’n, bijvoorbeeld 1964 van Van Peski (kan ook een andere zijn, kijk even in de AvS). Te vinden in de openbare registers.
     Gegeven bovenstaande heb je niets aan de hiervoor aangeboden linkjes, er is met jouw input helemaal geen VvE, dus ook geen slapende.
     😉

     #10141
     Rob
     Deelnemer

      In de splitsingsakte wordt met geen woord gerept over de oprichting van een VVE

      Wanneer in de AVS verwezen zou worden naar modelreglement 1964 van Peski, dan is daarin o.a. te lezen;
      Artikel 17
      “Er zal een vereniging van eigenaren, als bedoeld in artikel 638g lid 2 sub 1 van het Burgerlijk Wetboek worden opgericht…”

       

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.