splitsingsreglement parkeren

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 17, 20199:03 am door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #10397
  Anoniem
  Deelnemer

   Tijdens een ALV wordt in het bijzijn van een vertegenwoordiger van een notariskantoor een voorstel gedaan om het oorspronkelijke splitsingsreglement van de garage te wijzigen. Dit heeft onder meer als consequentie dat er een bijdrage moet betaald worden voor kosten van de bergingen, die in de garage zijn en toebehoren aan de appartementen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is dit reglement nog steeds niet goedgekeurd. Wel betalen we inmiddels bijna  5 jaar voor de kosten ondanks het feit dat het nieuwe reglement nog steeds niet is goedgekeurd. Mijn inziens is nog steeds het oorspronkelijke splitsingsreglement van toepassing en is de betaling onjuist. Klopt dit. Wanneer wordt het nieuwe splitsingsreglement van kracht? Is dit nadat iedereen heeft getekend?

   #10400
   Rene
   Deelnemer

    Ja, de oorspronkelijke AvS blijft van kracht tot dat een nieuwe volgens de juiste procedure is aangenomen.
    Een aanpassing is geen kleinigheid en een goed stappenplan is te vinden op : https://www.vverecht.nl/2013/02/splitsingsakte-wijzigen-stappenplan-met-toelichting/
    Niet alleen de eigenaren hebben een zegje, ook hypotheekverstrekkers moeten akkoord gaan. Want hun onderpand voor de hypotheek wordt mogelijk aangepast in vorm of in waarde.

    #10403
    Anoniem
    Deelnemer

     Hallo Rene,
     Bedankt voor je super snel antwoord. Ik heb in het stppenplan de gegevens gevonden, die ik nodig had. Verder staan er gegevens in of er wel of niet een aparte VvE moet worden opgericht Zijn hier richtlijnen voor?
     M.vr.gr. Paul

     #10439
     Rene
     Deelnemer

      Aparte VVE doe je alleen als je een splitsingsdeel wil opdelen. Dus bijvoorbeeld een groot appartement in twee kleinere delen. Ondersplitsen gebeurd vaker bij zakelijke panden zoals winkels e.d. dan bij woningen.
      Ondersplitsen en dus een aparte VVE doe je als je de hoofdsplitsing verder niet van invloed is. En de lange weg van het aanpassen van de hoofdsplitsing niet nodig is.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.