Taken RvC

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #504
  Aisha
  Deelnemer

  Onlangs is in onze VvE een nieuw bestuur gekozen en een RvC. Daarvoor kende onze VvE een bestuur en een kascommissie. Wat zijn precies de taken van een RvC? Is deze RvC ook bevoegd om te oordelen over aangelegenheden van de voorgaande bestuursperiode?

  #507
  Rob
  Deelnemer

  Welke splitsingsakte is bij jullie van toepassing Aisha?

  #508
  Aisha
  Deelnemer

  Volgens mij is de splitsingsakte model 2006 van toepassing.

  #509
  Rob
  Deelnemer

  De taak van de commissarissen van de RVC is het onderzoeken van het jaarverslag, de jaarrekening en verantwoording van het bestuur, waarna zij verslag uitbrengen aan de vergadering.
  Als er goedkeuring is gegeven in een jaarvergadering is het afgesloten. De RvC kan dan niet meer oordelen over de voorgaande periode.

  #510
  Aisha
  Deelnemer

  Bedankt voor je heldere antwoord.
  Is het ook mogelijk (na besluit in de ALV) om een van de commissarissen de bevoegdheid te geven zelfstandig een boekenonderzoek over eerdere jaren te laten uitvoeren, waarbij ten eerste onpartijdigheid niet vast staat en ten tweede financiële expertise niet bewezen is, zonder dat er sprake is geweest van een overdracht van het oude naar het nieuwe bestuur?

  #511
  Rob
  Deelnemer

  Het staat iedereen vrij om inzage in de boeken te verlangen.
  Daar is geeneens eens besluit voor nodig.
  Zoals gezegd, wanneer de jaarrekening van een bepaalde periode is goedgekeurd, dan ligt de aansprakelijkheid over die periode weer bij de VVE.
  Tenzij achteraf zou blijken dat er bijvoorbeeld opzettelijk is gerommeld in de cijfers of andere zaken die de RVC / Kascommissie niet van tevoren kon weten.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.