Toestemming grondgebruik door VvE

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 29, 20245:09 pm door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #112315
  ERH
  Deelnemer

   [mijn eerste post op dit forum, hopelijk is dit de juiste plek]

   Mijn tuin grenst aan een stukje grond van de VvE. Dat stukje grond wordt niet actief gebruikt; het ligt tegen de bergingen van het gebouw aan en grenst niet aan een weg/een looppad of iets dergelijks.

   Omdat de grond niet in gebruik is kwam ik op het idee om de VvE te vragen of ik dit stukje grond zou kunnen pachten of mogelijk zelfs kopen, om zo mijn tuin iets uit te breiden. De VvE (die extern wordt beheerd) weet niet wat de mogelijkheden zijn en adviseert juridisch advies in te winnen bij een advocaat. Dat er een juridisch aspect aan zit snap ik, maar toch wil ik graag om te beginnen zelf wat beeld huiswerk doen/info vergaren.

   In dat kader de vraag: is het mogelijk om een stukje grond van de VvE te pachten/kopen, en mocht dat zo zijn, is dat dan ‘gewoon’ iets waar in de ALV over gestemd wordt?

   #112453
   Carla
   Deelnemer

    Beste ERH,

    Pachten is ‘n woord wat gebruikt wordt wanneer de pachter de grond gaan gebruiken voor bedrijfsmatige uitoefening van de landbouw. 😉

    Je wens gaat uit naar huren of kopen.

    In beide gevallen zal de VvE, in vergadering bijeen, hierover via stemming moeten besluiten.
    Waarbij eerste gekeken zal moeten worden of die mogelijkheid wel/niet is toegestaan, dit is in de Splitsingsakte van de VvE te vinden. Het huidige bestuur en/of de beheerder kan dit nagaan.

    Bij koop/verkoop zal je er rekening mee moet houden, zo deze handeling is toegestaan, dat de Splitsingsakte van de VvE gewijzigd zal moeten worden.
    Hier heb je dan een notaris voor nodig en is al snel een kostbare zaak.

    Succes en een vriendelijke groet,
    Carla

    #112475
    ERH
    Deelnemer

     Beste Carla,

     Veel dank voor je reactie (en het leermomentje voor wat betreft het woord pachten, wil er inderdaad geen maïs op gaan verbouwen;))!

     Groet, Emile

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.