Toestemming vergroten tuinhuis

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #9689
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Sinds 10 jaar zijn wij eigenaar van een tuinhuis. Dit tuinhuis staat op onze privegrond en dus in onze tuin. Wij zijn eigenaar van de begane grond van het pand inclusief de tuin. Wij willen ons tuinhuis in de tuin en een stuk groter maken zodat wij er een werkkamer in kunnen maken.  Ook deze werkkamer komt los te staan van het huis en dit mag conform de gemeentelijke regels etc. Mijn vraag is privaatrechtelijk. In artikel 6 van het splitsingsregelment 1973 staat het volgende:

  “Iedere op-, aan- of onderbouw zonder toestemming van de vergadering is verboden.”

  Naar mijn mening behoeft het veranderen en vergroten van de woon/werkbaar maken van het tuinhuis geen toestemming van de VvE. Hoe zien jullie dit? Dank alvast voor de eventuele reacties.

   

  #9691
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Je zou eerst even kunnen kijken naar art. 15 uit het Modelreglement 1973. Voor de rest zal e.e.a. afhankelijk zijn van de plaatselijke situatie én de afmetingen van hetgeen je voor ogen hebt. Kijk in dat geval ook even naar art.9, lid 2. is mijn advies. Ik denk dat toestemming vragen toch wel verstandiger is dan je gang te gaan en het risico te lopen achteraf problemen te krijgen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.