traineren bestuur tegengaan

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 22, 201510:19 pm door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #810
  vraagje
  Deelnemer

   Wij hebben ons huis verkocht en hebben binnenkort een afspraak staan voor levering. Omdat we onlangs via een splitsingsakte van een flatexploitatie naar appartementsrecht zijn gegaan is er voor onze verkoop nog een handtekening nodig van het VVE-bestuur (een voorzitter en penningmeester). Die weigeren echter te tekenen en traineren bewust het proces (een hele uitleg voert misschien wat ver, maar de notaris heeft reeds aangegeven dat daar geen enkele rechtsbasis voor is, maar dat zij mensen lastig kan dwingen te tekenen). Zij doen dit uit naam van de VVE van onze vier woningen, maar dit wordt niet gedragen door de andere bewoner en vanzelfsprekend niet door ons. Er is al langer sprake van machtsmisbruik en chantage. Hoe kunnen we voorkomen dat de verkoop van ons appartement wordt uitgesteld en in het ergste geval zelfs wordt afgesteld?

   #811
   Rob
   Deelnemer

    Altijd weer lastige kwesties.
    Je kan inderdaad geen mensen dwingen om te tekenen.
    Je zou het bestuur er wel al op kunnen wijzen dat zij hoofdelijke aansprakelijkheid dragen wanneer zij hun bevoegdheden te buiten gaan en dat er geen gegronde redenen zijn om de ondertekening te weigeren.
    Ik neem aan dat er geen besluit van de vergadering ten grondslag ligt om niet te tekenen.
    Daarna zou je het bestuur eventueel aansprakelijk kunnen stellen voor eventuele schade die je oploopt wanneer het bestuur blijft weigeren te tekenen en kijken of dat het proces wat versnelt.
    Helaas verzand je anders in juridische procedures vrees ik.

    #819
    vraagje
    Deelnemer

     Dank je wel Rob voor je nuttige antwoord.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.