Tuinhuis cq overkapping

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #10667
  AMK
  Deelnemer

   Mijn buurman heeft zonder toestemming van de VvE de gemeenschappelijke heg weggehaald en tegen de erfgrens een tuinhuis gebouwd zodat ik geen erfscheiding meer kan plaatsen. Het VvE beheer heeft bij de laatste vergadering duidelijk gemaakt dat eerst de bouwplannen en de vergunning van de gemeente overlegd moeten worden alvorens toestemming te verlenen tot bouw. Dat is dus niet gebeurd, vanochtend bij een extra vergadering over het tuinhuis mag het voorlopig blijven staan zodat de buurman tijd heeft om de benodigde vergunningen te regelen, daarna wordt er eventueel goedkeuring verleend bij meerderheid van stemmen. Nu woon ik in een gebouw met 7 appartementen waarvan het bestuur vijf appartementen in bezit heeft, bij elke beslissing trek ik aan het kortste eind omdat het bestuur een meerderheid van stemmen heeft vijf tegen 2.

   Het bestuur houdt zich niet aan hun eigen beslissingen zoals in de notulen is beschreven en schuiven de beslissing in feite af op de gemeente. Ik zit nu al een aantal maanden in de rotzooi, mijn stoep is verzakt, alle stenen liggen los, door het weghalen van de heg en voorlopig mag ik geen actie ondernemen.

   #10668
   Gerard
   Deelnemer

    En wat is nu uw vraag aan dit forum?

    #10669
    AMK
    Deelnemer

     Of bovenstaande zomaar kan zonder mijn toestemming?

     #10682
     Rene
     Deelnemer

      Met gemeenschappelijke heg bedoel je gemeenschappelijk met de buren. Heeft de VVE überhaupt aanvullende regels over de erfgrens?
      Ik denk dat je gewoon een regulier probleem hebt over de erfscheiding. Ja een tuinhuisje met beperkte afmetingen mag op de erfgrens, maar hij mag er niet overheen hangen (dakrand bijvoorbeeld). Maar hij mag niet zonder overleg de gezamenlijke heg vervangen of slopen. En daar staat de VVE buiten denk ik.

      De buren willen de erfafscheiding vervangen
      Willen uw buren de gemeenschappelijk heg op de erfgrens vervangen door een schutting? Dan hebben uw buren uw toestemming nodig. U bent voor de helft eigenaar. Daarom moet u samen afspraken maken over het vervangen van de erfafscheiding.Komt u er samen niet uit? Schakel dan een mediator (conflictbemiddelaar) in om afspraken op papier te zetten. Wordt u het niet met uw buren eens, dan moet uw buurman aan de rechter toestemming vragen om op de erfafscheiding een schutting te plaatsen

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.